EFTERÅRSSPISERIER

SINGAPORE SNAPSHOTS

singapore19

Singapore-turen er desværre allerede ved at komme til en ende – og i skrivende stund sidder vi på hotellet og venter på rejsens sidste tur i poolen og sidste omgang dinner & drinks inden vi skal mod lufthavnen. På blog-reportage fronten er jeg jo dog kun lige begyndt – så vil starte fra en ende af med lidt stemningsbilleder fra turens første dage.

Faktisk allerede fra flyturen, hvor vi fik disse fine Skarø is til dessert. Havde netop nået at berette om isene til min fly-sidemakker Emily Salomon, da jeg for nylig havde hørt om dem til et Chocolate & Love og Skarø is-event. Totalt fint arrangement med custommade isvariant eksklusivt lavet til Singapore Airlines – og så selvfølgelig med intet mindre end smag af den legendariske Singapore Sling drink!  singapore1

Rejsens første dag bød på en noget balret og træt version af undertegnede – men også en masse fine indtryk fra gadebilledet i Singapore. Små indpakkede dumplings, frokost på et vaskeægte Singaporenesisk (eller, hvad det nu hedder!) food court og en særdeles avanceret version af ‘kinesisk buffet’ på Straits Kitchen på Grand Hyatt hotel. Buffeten bød blandt ekstremt meget andet på virkelig go indisk mad og i særdeleshed ret fantastiske fedtede og gode naan brød. Buffét-herlighederne kostede i omegnen af 55 singapore dollars – der vist svarer til godt og vel 250 kroner, hvilket må siges at være relativt rimeligt.

PS – det er ret trygt at spise mad fra gadeboder og food courts i Singapore. De har – lidt ligesom herhjemme – en slags smiley ordning på alle boder, hvor regeringen løbende tjekker renlighed og håndtering af råvarer. A er det bedste, B næstbedste og C tredjebedste. Falder man under kategori C, kan man risikere bøde – eller lukning for en længere periode indtil, man har fået orden i hygiejnen. Og det risikerer man ikke, så der er ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i det autentiske gadekøkken Singapore style.

singapore2
singapore3
singapore4singapore5På turens 2. dag – og med en lidt mere udsovet version af mig selv på slæb, stod formiddagen på den store rundtur i byen – blandt andet forbi nogen af de gamle historiske bygninger fra briternes tid – og det hyggelige område Kampong Glam, der huser en masse små fikse butikker, vestligt inspirerede caféer, autentiske boder med alt godt udi kinesiske kager og sjove juices – og selvfølgelig da også en enkelt moské.

Og det er faktisk meget sigende for Singapore. Byen huser nemlig et kludetæppe af kulturer – og alle er velkomne – muslimer, buddhister, kristne  – eller hvad man nu ellers lige går og tror på. Fællesnævneren for et liv i Singapore lader til at være – og har altid været – at man er klar til at arbejde hårdt og har en ambition om at blive til noget. Og det må man da også sige, at indbyggerne på den lille ø kollektivt har formået. Altså at blive til noget. Med en størrelse som Bornholm, et indbyggerantal som hele Danmark og en BNP, der betyder, at de topper verdensranglisten som det femterigeste land i verden, så gør man nok et eller andet rigtigt:).

singapore8

singapore9
singapore10

singapore15
singapore11
singapore14singapore13Nå, men dette må blive alt for denne gang – poolturen er aflyst grundet massive torden- og regnbyger, så vil skynde mig og finde noget læ og tag over hovedet. Vender stærkt tilbage om ganske snart med en mere fyldestgørende rapport om Singapores mest kendte drink – den famøse Singapore Sling, som jeg indledte indlægget med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EFTERÅRSSPISERIER