MINE (UDVIDEDE) WEEKENDPLANER

ANMELDELSE: HER SKAL DU SPISE CHILI CRAB I SINGAPORE

longbeach5

Et af de gennemgående tips, der tikkede ind på bloggen og blandt venner, da jeg berettede om Singapore-turen, var at jeg skulle huske at spise ‘chili crab’ eller ‘black pepper crab’, mens jeg var der. Det blev heldigvis ikke særlig svært at huske for netop et besøg på et af Singapores mest kendte ‘chili crab restauranter’ var allerede skrevet på vores program for turen.

Destinationen for vores chili crab dinner var restauranten Long Beach Seafood Restaurant @Dempsey (der er flere forskellige afdelinger i Singapore) og stedet levede 100 % op til forventningerne om et vaskeægte seafood-sted med levende hummer, krabber og andet skaldyr i store bassiner – en del af dem “airflown” til Singapore fra andre verdensdele, som Europa og Nordamerika. Relativt ekstravagant må man sige!!

longbeach

Nå, men det skulle vise sig, at sådan en omgang chili crab – og Long Beach restauranten i det hele taget – ikke skulle skuffe os. Der var linet op til det store show af en frokost med både tøris, orkideer og hele pivtøjet, som man kun kan slippe afsted med i Asien:)

Frokosten startede ud med en ordentlig omgang starters, der primært bestod af en masse dejlige fritterede fisk. Blandt andet krabbe, blæksprutte og rejer – og flot iklædt en smuk hagesmæk, var det ellers bare om at få fingrene godt fedtet til med alle herlighederne. Særligt de lidt skørt udseende blækspruttepuder (de firkantede med sesam) var et hit. De var sprøde og gode og skulle dyppes i mayo – og det er jo altid godt for de fleste ting!

longbeach2 longbeach3
Efter stormen af foretter – og tøris – var det tid til måltidets hovedperson – chilikrabben – der kom ind i et stort fad akkompagneret af små friturestegte boller. En total genistreg skulle det vise sig. Bollerne skulle nemlig bruges til at søbe al den god sovs op! Og, at de så var fritterede, gjorde dem kun endnu sjovere (i sig selv var de nok lidt blege og hvide idet).

Nu er jeg egentlig ikke den store krabbefan. Synes som oftest der er for meget arbejde at gøre, for en alt for lille luns kød, men man må give Long Beach, at de laver en meeean god og cremet og tilpas stærk chilisauce til krabben, der selv for sådan en ikke krabbe-fan, som mig, gjorde det til et herligt måltid!

longbeach4
Som om, at alle de friterede forretter (boller) og krabben ikke var nok, fortsatte vi måltidet med lidt godt og blandet udi lækker stegt kylling, dampet bokchoy og stegte ris (toppet med sølvfisk – ja sølvfisk! Dem du måske er uheldig at kende fra dit badeværelse derhjemme… lidt skørt!!)

Og som kronen på værket – en lidt skør “risbudding meets vaniljeis” dessert, der ikke lige nåede at blive fanget af kameraet.
longbeach7longbeach8longbeach6
Jeg har oprigtig talt ingen idé om, hvad vores kongelige middag kostede – og har måske også en lille mistanke om, at køkkenet simpelthen diskede op med alt, hvad de havde af specialiteter, når nu de havde besøg af en større bloggerekspedition, men det har nok ikke været et måltid i den helt billige ende (sådan i Singapore-standarder). Vores søde og dygtige guide fortalte os i hvert fald, at Long Beach for de fleste Singaporeanere er sådan et sted, man tager hen, hvis man har noget at fejre. Sønnens 10 års fødselsdag, bryllupsdagen osv.

Med lidt hjælp fra Yelp (haha) kan jeg dog lure at et simpelt måltid for to personer med chilikrabbe (eller black pepper crab, der er anden af husets specialiteter) og stegte ris lander på ca. 500 danske kroner

Hvis din vej tager dig forbi Singapore – og du har mod på (hvilket jeg vil anbefale at du har:)) på en omgang krabbe, så finder man Long Beach Seafood Restaurant her:

25 Dempsey Rd (drej til venstre på DemDempsey via Holland Rd – før Peirce Rd)
Singapore 249670

Har I søde læsere derude andre gode anbefalinger til, hvor man skal spise ‘chili crab’ eller ‘black pepper crab’ i Singapore?

4 kommentarer

 • Hold op, det ser lækkert ud, især billede 1 giver en akut lyst til at spæne til Singapore! (Okay, alt pånær det med sølvfisken, var lige ved at kløjs i kaffen, da jeg læste det – haha)

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det var virkelig også lækkert! På nær det med sølvfisken, der var ret skræmmende!! Sad lige helt glad og troede det var stegte løg – men der blev jeg grusomt snydt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj det ser lækkert ud! Virkelig en stor fan af mad der er godt anrettet 🙂

  Love,
  Cherrydunia.blogspt.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Dunia – ja – det giver altid lidt ekstra til måltidet. Måske var det liige lidt for overpyntet til min smag – men det virkede ret godt i sammenhængen her 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE (UDVIDEDE) WEEKENDPLANER