JULEFORKÆLELSE: KALENDER OG KONKURRENCE COMING UP

GO’ GULLASCHSUPPE

gullasch4
I indlægget om mine udvidede weekendplaner, spurgte jeg for et par uger siden jer søde læsere, hvad jeg skulle lave af nem og varmende aftensmad til et hold aktive flyttefolk. Og der fik jeg det helt geniale forslag at bikse en god omgang gullaschsuppe sammen – og det var lige præcis den fremragende  idé jeg selv havde gået og manglet, så gullaschsuppe blev det til alles store fornøjelse.

Jeg researchede lidt på nettet og fik gode ideer fra både Valdemarsro og Brdr. Price – og min gullaschsuppe endte med at blive til af følgende ingredienser.

Til fire personer:

3-4 gulerødder
6 kartofler
2 løg
1 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
150 god bacon i tykke skiver
Oksebov eller oksetykkam (ca. 600 gram)
1/2 – 1 l. oksefond
2 dåser flåede tomater
1 spsk tomatpuré
1 spsk røget paprika
1 spsk mild rosenpaprika
1 spsk spidskommen
Salt og peber
Mel
2 laurbærblade

Start med at skræl og skær alle grøntsager i relativt grove tern. Samme tur får baconen og okseboven. Boven kan godt være lidt bøvlet at få skåret rundt om, men gør dit bedste – det er altid godt nok:) Boven skal være i tern af ca. 2×2 cm. Grøntsagerne må godt være lidt mindre.

Allerførst smides baconen i en stooor gryde med en lille sjat olivenolie. Mens baconen steger, vendes kødet i en stor skål med 2 spsk hvedemel og halvdelen af krydderierne (paprika og spidskommen). Når baconen er brunet af, tages den op og sættes til side. Herefter er det i med en go sjat ekstra olie. Når olien er tilpas varm, smides de ‘melpudrede’ stykker bov i gryden og der brunes. Gerne af to omgange, så det steger og ikke koger i gryden. Hæld evt. en lille omgang væske ved gryden efter kødet er taget op, så du får den gode kødsnask med – og hæld det over kødet, der stilles til side sammen med baconen.

 

Næste heat i gryden er grøntsagerne (ekskl. peberfrugten – inkl. hvidløget), der svitses i de resterende krydderier. Når løget er begyndt at klare og grøntsagerne fået lidt farve smides kød og bacon (og evt. stegesnask) retur i gryden og der krydres godt med salt og peber – evt også en lille sjat hele peberkorn. Laurbærbladene kommer i og det samme gør de flåede tomater, tomatpuréen og oksefonden, så det lige akkurat dækker alle herligheden.

Og så er det egentlig bare at lade tiden gøre sit trick. Suppen – og særligt boven blir helt fantastisk, hvis den får et par timer – en time kan også godt lige akkurat gøre det. Efter den første time (eller halve) smides peberfrugten i – og til sidst inden servering, smages efter med salt og peber.

Suppen serveres oplagt med et godt brød til og en klat fed creme fraiche, hvis du er til det. Og ikke mindst et godt glas rødvin til, lys i glassene og vinter udenfor!

gullasch2 gullasch3 gullasch5

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEFORKÆLELSE: KALENDER OG KONKURRENCE COMING UP