GO' GULLASCHSUPPE

HOW TO: STOP SPILD AF SMAG

 photo stopspildafsmag01_zps98330786.jpg

Dagen i dag byder på et lille husmoderligt tip: Køber du økologiske citrusfrugter (fx klementiner, nu hvor vi nærmer os julen) så riv endelig skallen af citrusfrugten før du skræller den. Jeg river det ned i en lille tupperwarebox og smider den på frys. Citrusskal er en fantastisk smagsgiver til kager – det kan både være i selve kagen eller i en smøreostfrosting. Udover kager er citronskal med til at løfte de fleste salater, quinoa-ditto og fx kylligeretter. Jeg forestiller mig at appelsin- eller klementinskal vil være superlækkert i vinteren og julens rødkålsserveringer (både den klassiske varme rødkål og de sprøde salater). Citrusskal har en helt anden og meget parfumeret smag end saften fra frugten, så det er virkeligt dejligt at kunne “spice” sine retter op med skallen også. Ved at smide den revne skal på frys har man altid noget til næste kage/salat/whatever, der står på programmet 🙂

 photo stopspildafsmag02_zps622561b6.jpg

Tippet gælder selvfølgelig alle citrusfrugter såsom lime, appelsin, citron, grape osv. Bare husk at frugten skal være øko og dermed ikke overfladebehandlet. Og så skal den lige skylles godt først og kun den farvede del af skrællen rives (det hvide er bittert).

Jeg købte øko-klementiner den anden dag og brugte den afrevne skræl i disse muffins. Denne gang var butternut squashen skiftet ud med 2/3 squash og 1/3 gulerod, som var blevet revet på rivejern i stedet for hakket i minihakkeren. Det fungerede supergodt og klementinskallen gav et julefriskt pift!

10 kommentarer

 • Tak for tippet:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Et godt fif! Jeg vidste slet ikke det kunne fryses! Er stor fan af citronskræl i næsten alt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Dejligt du kunne bruge tippet. Og ja, citronskal kan virkelig pifte mange retter op!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er faktisk rigtig smart! Godt der var nogen der havde tænkt på det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria suh

  Og så kan man også kandisere dem og overtrække dem med chokolade…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hos mig er problemet det modsatte. Jeg bruger nemlig langt mere citronskal end citronsaft og citronerne holder detsværre ikke ret længe når man har taget deres skal fra dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hmm ja det kan jeg da egentlig godt se.. MEN mon ikke også du sagtens kan fryse saften og så samle sammen til en ordentlig gang limonade eller lemon curd fx. Det lyder jo heller ikke helt skidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GO' GULLASCHSUPPE