HOW TO: STOP SPILD AF SMAG

MAROKKANSK KYLLING

rasalhanout5Her for en måneds tid siden, fik Julie og jeg en rar e-mail fra ASA i Torvehallerne, der spurgte os om vi ikke havde lyst til at modtage en lille månedlig krydderipakke med et udvalgt krydderi hver måned. Se, det var jo et tilbud vi kun kunne sige ja tak til – og det var derfor en fest at pakke første krydrede pakke op, da den landede her i starten af november.

Månedens krydderiblanding var den Nordafrikanske Ras-El-Hanout blanding, der vist betyder toppen af kryddeributikken – og er et velduftende blend af spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, kardemomme, kanel, chili og en masse andre rare sager. Duften var umiskendelig afrikansk-agtig og det inspirerede mig derfor til at bikse noget, der kunne minde om en marokkansk kylling tagine sammen (minus taginen, der desværre ikke er plads til i køkkenet).rasalhanoutUdover Ras-El-Hanout blev min falske marokkanske tagine til af:

4 stykker kyllingeoverlår
1 stort løg
1 glas grønne oliven
2 gulerødder
1/2 squash
1 fed hvidløg
Kylling-bouillon
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet ingefær
Salt og peber

Ovnen tændes på 200 grader – og herefter svitses løg + hvidløg – skåret i smalle både – og kylling ved høj varme på en stor pande sammen med en stor spiseske Ras-El-Hanout.

rasalhanout2

Når løg og kyllingskind er blevet brunet, krydres godt med salt og peber – og det hele smides over i et ildfast fad, en römer eller en tagine (hvis man har det). De grønne oliven, ingefæren, gulerødder og squash skåret i tern, smides ved, citronsaften squezes over og der spædes op med en deciliter kyllingbouillon.

Hele herligheden smides i ovnen i ca. 25-30 minutter – efter et kvarters tid, skulle det hele gerne begynde at væske godt sammen – står det svagt til med væsken, er det bare at spæde op med lidt ekstra væske.

rasalhanout3

Når kyllernes skind ser flot og branket ud, passer det garanteret med at tiden er gået og kyllingen er mør – og så er man faktisk klar til at servere. Ganske easy-peasy.

Vi – ellere rettere sagt – min kæreste – var go’ og biksede en omgang hjemmelavede pandebrød (også kaldet handkerchiefs)  sammen af mel, lidt salt og vand, Konsistensen skal være som en lidt tyk pandekagedej, og de bages lynhurtigt på panden i lidt olie – igen præcis lige som pandekager.

Er man doven, så køber man sig bare til nogen gode naanbrød eller andre arabiske brød fra den nærmeste tyrkiske grøntsagsbiks.

rasalhanout6 rasalhanout4

3 kommentarer

 • Tak for opskriften.. Det ser lækkert ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia WH

  Bortset fra de der oliven, som jeg aldrig lærer at elske, så skal opskriften helt klar prøves. Det ser virkelig godt ud og er rigtig vintermad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det ser virkelig lækkert ud. Og det lyder vel nok dejlig med en månedlig krydderipakke. Så bliver man også tvunget ud i at lave nogle andre ting end normalt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOW TO: STOP SPILD AF SMAG