VINDEREN AF SMÆKRE RIEDEL GLAS BLEV...

BARCELONA HIT: TAPAS 24

tapas24_1
Nu er det efterhånden en rigtig go’ rum tid siden, at min vej tog mig forbi Barcelona med min veninde A – men det gør jo ikke et blogindlæg dernede fra mindre aktuelt (i al fald ikke andre steder end inde i mit hoved…) og i særdeleshed ikke når det samtidig er koldt og vinteragtigt herhjemme. Så kan det kun være godt at drømme sig lidt væk til lunere Sydeuropæiske himmelstrøg! Og måske en læser eller to skulle sidde derude og pønse på en Barcelona-tur og så er tips til gode spisesteder jo altid aktuelle:)

Jeg har vist tidligere berettet om det herlige sted Kiosko burgere i Barcelona, hvor vi fik stillet sulten i kæmpe amerikaner-burgere, men man har jo ikke været rigtigt i Barcelona uden at spise tapas.

tapas24

Tapas er dog et vidt begreb og vi rendte ind i både gode og mindre gode af slagsen. På ’den gode liste’ var bl.a. Carles Abellans Tapas 24 (i familie med den michelinbestrøede Comerç 24 – dog til lidt mere almindelige menneskepenge). Tapas 24 ligger på en lille sidegade til den store shoppinggade passeig de Gracía.

Her er der ikke vanvittigt mange tapas at vælge imellem – men dem, der er, er veltillavede og dejlige.  Vi var nok lige lidt konservative og endte med at bestille lidt meget af det samme – skal man lære af vores fejl, skal man bare bestille en masse forskelligt og dele det hele.

tapas24_5

Vi ’nøjedes’ med en intro af godt brød – pan catalán (hvilket faktisk ikke er en selvfølge til tapas!) og den der fantastiske kombination af olivenolie og mosede tomatkød, som man får mange steder i Spanien og som må være verdens mest simple og velsmagende ’dip’!

tapas24_2 tapas24_3 tapas24_4

Vi toppede kulhydraterne op med endnu flere kulhydrater på en næsten junkfood-agtig måde med stegte kartofler (patatas bravas) med aïoli + hjemmelavet ketchup – og små fine ’parisertoasts’, der vist hed noget a la ’bikini sandwich’ på spansk – spliffet godt op med trøffelolie!

Prisniveauet er så vidt jeg husker en lille smule over det gængse tapasniveau – men det er til gengæld alle de ekstra euro værd. Og lokationen af tapas 24 gør stedet perfekt til et kort frokostpause-break på en lang shoppingdag.

Tapas 24 ligger helt præcist her:
Carrer de la Diputació, 269

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINDEREN AF SMÆKRE RIEDEL GLAS BLEV...