VINDER AF ADVENTSCIDER-GODTERNE

TIL TE PÅ SLOTTET

kokkedalslotkokkedalslot4
Efter at have set Anne au Chocolats og Mette Lindgaards fine billeder på Instagram fra Kokkedal Slots afternoon tea for et par uger siden, bestemte jeg mig for at dette måtte afprøves – og at min mor måtte bestemt være den rette at afprøve det med. Hun er den mest rutinerede tedrikker jeg kender – så hun ville om nogen sætte pris på det. Mor blev derfor inviteret til te på slottet (lidt mere fancy end at invitere hende hjem på Frederiksberg-matriklen alligevel) her den første søndag i advent.

Og det var lige præcis så hyggelig og perfekt en start på julemåneden, som jeg havde forestillet mig!

Første servering i afternoon tea tour de forcen, der røg på vores smukt dækket bord, var et par gode og bløde teboller, toppet med godt med tandsmør og ikke mindst en verdensklasse kringle. Min mor og jeg havde lige nået at snakke om, at kringle ikke er det bagværk, vi er allermest vilde med – og at vi måske bare skulle tage en halv hver, så der var plads til de efterfølgende godter. Men de ord måtte vi så bide i os igen (sammen med kringlen!) – for den var virkelig dejlig, og milevidt fra den gængse bagerkringle. Fyldt med en dejlig æble, vanilje, sveskemos-agtig sag og indpakket i totalt sprød og flagende smørdej.

kokkedalslot2 kokkedalslot3

Efter tebollen og kringlen kan man sådan set godt gå mæt og glad hjem – men kagefesten var sleeet ikke overstået her. Anden “servering”, der blev skyllet ned med rigeeeligt te, var et imponerende “kagetårn”, fyldt med smukke kager i alskens afskygninger. Små lagkager på toppen, citronmazariner, flødeboller, macaroons og et lille udvalg af jule-småkager og fyldte chokolader i bunden.

Særligt citronmazarinen med marengstopping og ‘lagkagen’ var hits i min bog fra denne servering – men må indrømme at det faktisk blev for stort et projekt at gøre rent bord, så de sidste småkager-bider blev bragt med hjem i en goodiebag til kæresten, der – hvis man skal dømme ud fra hastigheden, hvormed kagerne forsvandt på – var godt tilfreds med at være reste-aftager!

kokkedalslot6kokkedalslot5kokkedalslot7
Hele afternoon tea herligheden inklusiv the ad libitum koster 225 per snude, hvilket må siges at være mere end fair, når man tager kvaliteten og de velmenende gigantiske portioner i betragtning. Er man dog lidt luren ved ‘the full monty’ så kan man også få en “Mini te på slottet’ i Kokkedal Slots biblioteksbar (eller terrassen – går ud fra dette gælder i godt vejr) for 125 kroner – og kringlen er stadig med i miniudgaven, så den skal man ikke være bange for at gå glip af;)

Teen på slottet kan indtages hver søndag – og slottet kan findes her:

Kokkedal Allé 6
2970 Hørsholm

 

 

2 kommentarer

  • For sevans, det ser godt ud – og så er det serveret på prinsessestellet <3 Det er bare så fint. Særligt kagerne på øverste "hylde" gad jeg gerne prøve, yumyum.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi er så glade for det fine indlæg om Te på Slottet, at vi har tilladt os at dele det på vores FB og Instagram side. Vi håber, det er ok. Mvh Stine/Kokkedal Slot Copenhagen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINDER AF ADVENTSCIDER-GODTERNE