ADVENTSKALENDER #3 CHOCOLATE AND LOVE

VERDENS BLØDESTE CHOKOLADEBOLLER

bloedeteboller7
December har i år indtil videre budt på en perlerække af hyggelige og ikke mindst søde søndage. Sådan var det også 2. søndag i advent da jeg havde fire dejlige veninder på besøg til eftermiddagshygge. Da jeg var absolut tømmermandsfri og havde lidt for god tid, stod menuen både på Arla (og Karolines) dejlige vafler og en omgang ekstremt dejlige chokoladeboller. Bollerne var stærkt inspireret af Mad med hjertets opskrift blot tweaket med en kombi af kærnemælk og almindelig mælk og tilføjet et snært af kardemomme, som jeg generelt er ret vild med i bløde boller som disse.

Til ca. 16 teboller brugte jeg:

25 g gær
40 g smør
2 dl kærnemælk
1 dl minimælk
1 tsk groft salt
2 spsk rørsukker
1 knivspids knust kardemomme
2 æg
ca. 700 gram hvedemel (eller til dejen er god og sammenhængende)
100 g mørk chokolade – vi havde lige fået en dejlig sending chokoladeknapper fra Callebaut – så jeg brugte deres ‘Grenade’ 60%
Æg til pensling

Fremgangsmåde:
Smør smeltes i en lille gryde og rør det sammen med kærnemælken. Jeg smed det hele i min KitchenAid fra starten. Herefter røres først gæren og derefter sukker, salt, kardemomme og æg udi blandingen. Og så begynder man langsomt med melet. Til en start røres der mel i dejen indtil konsistensen er som tyk havregrød – og så holdes der pause for at give plads til chokoladeknapperne! I med en stor håndfuld – og så må du gerne fortsætte med melet. Når dejen lige kan samles, som på billederne herunder er den fin.

bloedetebollerbloedeteboller2bloedeteboller3

Jeg stillede som en start dejen til side i ca. en time til halvanden i en plastikbøtte smurt med lidt smagsneutral olie. Herefter formede jeg dejen ud til 16 boller – smed dem på en bageplade beklædt med bagepapir og dækkede dem til med et viskestykke – og lod dem stå i yderligere en time.

bloedeteboller5 bloedeteboller4

Når du er klar til at bage, tændes ovnen på 200 grader og bollerne pensles med pisket æg. De skal have ca. 10-12 minutter i ovnen, men hold endelig godt øje, da alle ovne er forskellige.

bloedeteboller8 bloedeteboller7

5 kommentarer

 • De ser super lækre ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser godt nok helt perfekte ud – en blanding af bløde og lette er det bedste i en chokoladebolle 😀

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs Sønderlund Plougmann

  Hej.
  Det ser da lækkert ud. Men hvornår skal man putte gæren i?
  Det står der ikke i opskriften.
  Mvh Søs

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det er da sandt! Det har jeg ikke fået med i min opskrift – det er opdateret nu – gæren skal I lige efter smør og mælk er blandet sammen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVENTSKALENDER #3 CHOCOLATE AND LOVE