SUPERNEM FORRET MED LAKS OG JORDSKOKKER

KARRYSUPPE

karrysuppe2

Man skulle  næste tro, at vi havde synkroniseret vores spisevaner her på Gane & Gaffel. Det var i al fald ikke mange dage efter, at Julie smed sit indlæg om lækker tomat linse suppe op, at jeg indtog denne dejlige og på samme måde nærende vintersuppe. Men sådan er det vist når man forsøger at spise en lille smule årstid- og tøm-køkkenskabene-agtigt:)

Karrysuppen var en af de første hjemmelavede middagsretter, der stod på bordet, efter vi kom hjem fra nytårsferien i Berlin – og i al sin simpelhed var den bare et herligt symbol på, hvor godt mad kan smage, når den er lavet i ens eget køkken og efter ens eget hoved (og ikke et menukort på en restaurant eller café).

Til 2-4 personer skal man bruge:

 • 1 løg
 • 1 porre
 • 6-8 små kartofler
 • 3 gulerødder
 • 1/2 squash
 • 3 store tomater
 • 2 store spsk. ‘minced’ ingefær
 • 1 spsk ‘minced’ hvidløg
 • 2 spsk stødt spidskommen, 2 spsk karry og 2 spsk korianderfrø (alt fik en tur i morteren)
 • 1 liter hønsebouillon
 • Salt og peber
 • 1 knvsp. chilisauce (gerne habanero – meeeeeget lidt)
 • 1-2 spsk. mangochutney

 

Start med at skrælle kartofler og gulerødder og skær alle grøntsager  i grove tern. Giv krydderierne en tur i morteren og varm en god sjat olie op i en mellemstor gryde ved høj varme. “Brænd” hurtigt krydderierne af og tilsæt den revne ingefær, hvidløg, løg, kartofler, gulerødder og squash. Når grøntsagerne er let svitset, tilsættes tomaterne og der skrues lidt ned og svitses videre i et par minutter. Smag til med salt og peber og tilsæt hønsebouillon og kog ved svag varme under låg i ca. 15 minutter. Tjek om grøntsagerne er møre – er de det, så  giv suppen en grov tur med stavblenderen. Det behøver ikke at være 100 % pureret, men skal blot have en mere ensartet konsistens. Mangler du sødme eller stærkhed, så kan der her spices op med fx mangochutney og chilisauce. Det havde vores suppe rigtig godt glæde af:)

Vi serverede med en god topping af grofthakket bredbladet persille og et drizzle olivenolie.

karrysuppe

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUPERNEM FORRET MED LAKS OG JORDSKOKKER