ASIATISK INSPIRERET SAML-SELV-MIDDAG

LAKRIDSET KRANSEKAGE

lakridskransekage
Jeg har jo som tidligere berettet været på en dejlig nytårsferie til Berlin over nytåret – og selvom det virkelig VAR dejligt, så betød det altså også, at det ikke blev nytårsaften efter de gængse danske forskrifter med alt hvad det indebærer. Og derfor gik jeg jo altså også glip af kransekage, som jeg ellers er svært glad for  (fik dog Berliner pfannkuchen i stedet;)). Men så kunne jeg jo passende medbringe én af slagsen, da jeg her for et par uger siden var til en lille forsinket “nytårskur” med Lise og vores to søde veninder G og K. På Lises anbefaling blev det til Johan Bulows version af kransekage – der jo naturligvis indeholder lakrids. Det passede perfekt med, at jeg havde en omgang Bulow lakridsmarcipan tilbage fra et fint bloggerevent hos lakridskongen tilbage i efteråret. Har man ikke lakridsmarcipan bruger man bare lakridssirup og pulver i stedet. Det er faktisk det den oprindelig opskrift anbefaler.

Til ca. små 16 styks kransekage brugte jeg:

  • 400 gram marcipan (jeg brugte 250 gram lakridsmarcipan og 150 almindelig marcipan)
  • 150 gram sukker
  • 20 gram pasteuriseret æggehvide
  • Til glasuren: 2 spsk pasteuriseret æggehvide og ca. 2 dl flormelis

 

Marcipan og sukker røres sammen – gerne med en køkkenmaskine, hvis du har sådan én fætter. Når det er smuldret så godt sammen som muligt, tilføjes æggehviden til du har en fast ensartet masse. Det ligner lige nu bare en brun klump dej, men sådan skal den se ud. Jeg smed den i køleskabet natten over. Har du ikke det er en times tid eller to også OK.

Dagen efter delte jeg dejen i to, rullede ud i lige lange stykker med en diameter på ca. 2-3 cm. og skar hver ‘pølse’ i otte ca. lige store dele, der hver fik et tryk 16 på siderne, så det tog form som de velkendte trekantede toppe.

Stykkerne  fik ca. 8 minutter ved 225 grader på bagepapir i ovnen og det er rigeligt, hvis din ovn er almindelig go’. Tror faktisk godt mine kunne ha nøjedes med 6-7 minutter. De nåede nemlig liige akkurat at blive lidt brændte i bunden – og skulle bestemt ikke have haft mere.

Når stykkerne er kølet lidt af, røres flormelis og æggehvide til glasuren og den smides i en passende sprøjtepose (alternativt frysepose, der får et lille klip), og så er det ellers bare at pynte stykkerne efter bedste evne og lyster.

lakridskransekage4 lakridskransekage3

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ASIATISK INSPIRERET SAML-SELV-MIDDAG