LAKRIDSET KRANSEKAGE

(MAD)GUIDE TIL NEUKÖLLN, BERLIN

berlin3
Det er jo ikke første gang, at vi har givet gode tips til Berlin her på bloggen – og det bliver nok ikke det sidste, men det er simpelthen bare en af vores yndlingsbyer – og yndlingsbyer skal man dele med andre! Især når man finder dejlige steder i de byer.

Jeg har efterhåndet boet i Neukölln-kvarteret i Berlin par gange, så selvom der er rigtig mange gode steder at berette om fra min seneste tur, så vil dette indlæg udelukkende fokusere på al den dejlige mad vi fik i Neukölln (og omegn). Et par af stederne er gengangere – men de er til gengæld også så gode, at de er en lille gentagelse værd:)

berlin1
Nudelbude Pastamanufaktur

Simpel pastabiks på Weichselstrasse 64, der serverer tre forskellige pastaer (spaghetti, fettucine, papardelle) og ca. syv forskellige “pastasaucer”, fx bolognese, carbonara, svampe-flødecreme og spinat til ualmindeligt rimelige priser. Afhængig af din sauce koster en meget mættende pastaret mellem 5 – 8 €. Og alle drikkevarer koster 2 € per glas/flaske. Særligt den klassiske ragú bolognese var lige i øjet!

berlin7
Martins Place – Kuchenmanufaktur

Lillebitte konditor på Pannierstrasse 29 – lidt a la Strangas Conditorie – med et overdådigt udvalg af helt fantastiske kager af alle afskygninger, cheesecake, chokoladekager, citrontærter. Vi fik en klassiske cheesecake på stedet, der var blød, god og cremet – og min kæreste fik et stykke svampet og intensiv chokoladekage med ‘to-go’.

berlin5
BBI (Berlin Burger International)

Meget undseelig og nemt forbigået lille grafittipyntet burgerjoint på Pannierstrasse 5, der serverer gigantiske, gode og billige burgere sommer og vinter, hver dag i ugen – får man ikke en plads ved den lille bardisk indenfor, er det bare om at slå sig ned på borde/bænke-sættene udenfor og skovle sin burger – og fritter – ind. BBI kører med et fast udvalg af klassiske burgere, som man kender dem fra det gængse burgermenukort, og så en månedens special eller to. Og man kan selvfølgelig add’e ekstra tilbehør til sin burger efter behov. Vi gik efter en klassisk burger med bacon og ost, og delte en omgang kartoffelbåde. Og var mætte og glade bagefter. Burgerne koster ca. 5 – 7 € afhængig af variant.

berlin4
Melbourne Canteen (STEDET ER LUKKET)

Der er ikke så meget at sige – end at vi har været der før – og berettet om det før – her og her. Man skal prøve deres “avocado on toast” og deres eggs benedict bør man også unde sig. Ligger på Pannierstrasse 57

berlin2
Gaston Tapas Bar

Spanskinspireret tapasbar Neukölln-style på Weichselstraße 18. Alskens vine på hylderne, dunkel belysning og stearinlys, vakkelvorne borde og menuen skrevet med kridt på den ene endevæg. Tilbyder et fast udvalg af klassiske tapas og en tre-fire forskellige “dagens tapas”. Vi fik rigtigt dejlige patatas bravas, FANTASTISKE ‘spinat-croquetas’, tomatsalat, to forskellige typer manchego og stegt chorizo. Hver tapas kostede mellem 2 – 5 €. Perfekt som opstart på en tur i byen eller hyggelig kæresteaften med maaaasser af vino.

berlin6
Bretzel Company

Dejlige lune ‘brezel’ eller ‘pretzel’ (eller hvad man nu kalder dem) og andet godt bagværk to go eller to stay. Vi prøvede både at napse én med på vejen (eller jeg gjorde – min kæreste havde fået sin chokoladekage to-go samme dag) – og spise morgenmad der. Morgenmaden var ret standard, som morgenmad er på Berlins mange cafeer, rimelig billig, ret plain brød, youghurt og lidt blandet pålæg og ost. Ikke så meget brunch-halløj her, bare ‘the basics’. Bretzel Company ligger på Lenaustrasse 10.

berlin9
Croissanterie

Også en klassiker på bloggen – men ikke desto mindre nævneværdig! Verdens bedste croissanter til den nette sum af 0,90 €, frisk orangejuice, kaffe i kæmpe baljer og morgenmadssandwich til rigtigt rimelige penge. Vaskeægte pariserstemning på Pannierstrasse 56

berlin8
Al Andalos

Döner kebab, falafel, hummus og alt, hvad det tyrkiske gadekøkken ellers disker op med til minimale priser – 1,5 € for en döner! Det hele tilberedes og anrettes sprødt og lækkert på stedet, de tyrkiske mænd bag disken tager deres job alvorligt – og du får måske en lille kop varm tyrkisk te, hvis der er lang kø. Det perfekte stop på en tømmermændsramt søndag eller en hurtig frokost på en varm solskinsdag. Ligger på Sonnenallee 40.

Café Espera

En lille hyggelig kaffebar – vi faktisk aldrig fik prøvet – men som så ualmindelig rar ud og var omtalt hist og her af fancy steder. Serverer kaffe og et lille udvalg af bagværk og panini på en ellers lidt döner-tung gennemfartsvej. Ligger på Sonnenallee 35.

2 kommentarer

  • Jeg vil have sådan en burger nu:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • HAPS! Dette indlæg er straks gemt under rejse-bookmarks. Mon ikke jeg skal til Berlin igen i løbet af de næste par år, og så er det altid godt med lidt inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LAKRIDSET KRANSEKAGE