VINTERSK SALAT MED GRØNKÅL, RØDDER OG ÆBLE

NEM VINTER KÅLSLAW

vinterslaw2
Det er bare som om, at det er svært, at være særlig genial (og spis-efter-årstiden-agtig) når det gælder grønt her i vintermånederne, hvis ikke det involverer kål af en eller anden art. Derfor bestod aftensmaden her den anden aften hovedsageligt af en vintersk coleslaw baseret på et lille fint rødkålshoved, der havde forputtet sig i køleskabet og overvintret siden juledagene.

Til to personer brugte vi:

 • 1/2 rødkålshoved (lille)
 • 3 gulerødder
 • 1 stooor håndfuld bredbladet persille
 • 2-3 spsk mayo – gerne hjemmelavet, hvis du har det
 • 2 spsk citronsaft
 • 2 spsk eddike (jeg brugte en blanding af solbær- og cidereddike)
 • Salt og friskkværnet peber

 

Start med at fjerne de yderste blade fra rødkålen, skær den i kvarte og snit den ultrafint. Gerne med et mandolinjern, hvis du har sådan en fætter. Skræl derefter gulerødderne og giv dem en tur med rivejernet. Skyl persillen, hak den rimelig fint, men ikke til persillepulver. Hæld citronsaft, eddike og mayo i blandingen. Vi havde en rest hjemmelavet mayo rørt med dild, persille, sennep og æblecidereddike fra en tur hos Timm Vladimirs køkken aftenen før – og den fungerede perfekt. Smag til sidst efter med salt og peber – og en squez mere af eddiker eller citron, hvis der mangler lidt ekstra syre.

Vi spiste det helt vegetarisk og faktisk også helt palæo-style med en ‘side’ af stegte løg og auberginer, der havde fået følgeskab af et skuds sennepskorn, salt og peber. Og vi følte os meeeget januarsunde og nytårsfortsæt-agtige efterfølgende 🙂

vinterslaw3 vinterslaw

3 kommentarer

 • Det ser godt ud.. Tak for opskriften:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan en rød slaw er fantastisk. Synes det er langt sjovere end den hvide, muligvis fordi jeg er større fan af rødkål end hvidkål.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Er ganske enig Sacha – synes også der er et bedre ‘crunch’ i den røde kål end den hvide:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINTERSK SALAT MED GRØNKÅL, RØDDER OG ÆBLE