GREATEST HITS 2013

SPARETIP: TØM KØKKENET! (OG COUNTDOWN TIL ROM)

 photo sparetip_zps4b4d237d.jpg

Juhu! Nu er der kun en måneds tid til, at vores lille familie drager til Rom i to måneder. Glæder mig til lidt mildere vejr end DK (måske endda lidt forsmag på forår!), god kaffe, masser af pasta og friske grøntsager på markedet!

Vi lejer vores lejlighed ud, mens vi er væk, og det er en kærkommen lejlighed til at få ryddet godt og grundigt ud i både fryser og køkkenskabe. Samtidig er januar ikke den værste måned at køre lidt på depoterne, da der kan være brug for at vise lidt mådeholdenhed efter økonomiske udskejelser i december. Med andre ord skulle der være god ræson i at lade sig inspirere lidt af dette husmoderlige tip, selvom man ikke står og skal udenlands. Udover at man sparer penge, så kan sådan en omgang tøm køkkenet helt sikkert være med til at sparke lidt til kreativiteten og hvem ved: måske opstår der smukke nye retter undervejs!

Tippet er egentligt såre simpelt og går blot ud på at gøre status over, hvad der egentlig gemmer sig i køkkenskabe og fryserens skuffer. Hos os har der i hvert fald efterhånden hobet sig en masse sager op, som man godt kan glemme, når man laver mad til hverdag. Det kan være de grønne puylinser, som man ikke lige synes man har knækket koden til, eller de lidt for mange dåser kikærter, man fik købt på tilbud osv. Hvis de ikke bruges løbende, får de hurtigt forputtet sig lidt inde i skabet – og så føles det egentlig helt fint liiige at springe dem over igen-igen og i stedet gå ud og købe mere couscous, quinoa eller hvad der nu er ens go-to-tørvarer.

Ved at lave en liste over alt hvad skabe og skuffer gemmer, får man bragt det frem i lyset og dermed forhåbentlig også ind i den daglige/ugentlige planlægning af kommende måltider.

Derfor: notér alt hvad du har af tørvarer og på frost, sæt sedlen et synligt sted – fx på køleskabet – og beslut dig for, at de skal bruges i januar!

Jeg glæder mig faktisk helt til at få bugt med diverse sager, lave noget anderledes mad end jeg plejer og så kunne starte på en frisk, når vi vender hjem fra Rom!

 

10 kommentarer

 • Jeg synes, at det er noget af det sjoveste at skabe nye retter med ting man lige finder, og januar er virkelig en god måned at gøre dette i, for der er som regel også lidt nytårsrester eller andre gode sager i fryseren!
  Jeg gad så godt til Rom engang – og det skal jeg også! (Har jeg lige besluttet) Til nytår lavede vi saltimbocca, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at smage en ægte romer-saltimbocca!

  Super tip, at man lige skriver det hele ned – det er altid rart at have et overblik, især over madvarer, så der ikke går noget til spilde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Nadja. Jeg kan varmt anbefale dig en tur til Rom. Når du skal, så tjek lige vores Rom-kategori her på bloggen. Jeg har efterhånden været der en del gange og har skrevet en del indlæg om gode steder. Saltimbocca nytårsaften lyder SÅ godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Super forslag! Tak for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Superenkelt og godt tip!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak Fru Kofoed. Det hjælper i hvert fald mig til at få tømt lidt ud i lageret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Lindgaard

  Nøøøj skal du til spaghettiland i hele to måneder! Det lyder fantastisk <3
  Jeg tror, jeg vil prøve tippet med tørvarer – forsøger i forvejen at notere, hvad jeg putter i fryseren, men så glemmer jeg det altid lige igen i et halvt år…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja mand. Er det ikke vildt! Jeg har aldrig prøvet at skrive op før, men so far går det meget godt. Kunne dog godt forestille mig, at det er svært at holde ved lige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Turid

  Det tror jeg faktisk lige at jeg skal prøve også! Det er jo nemt og smart – jeg skal nemlig til Bruxelles og leve af moules frites den 1. februar og 5 mdr. frem, så skal også gerne have tømt køle- og køkkenskabe inden da 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   OMG Turid. DET lyder fedt! Hav et rigtigt godt ophold – og pøj pøj med projekt tøm-køkkenet!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GREATEST HITS 2013