SUPERNEM FORRET MED LAKS OG JORDSKOKKER
Af og til synes jeg, at man skal unde sig selv, den luksus det er at få/servere en forret. På en eller anden måde ophøjer det et helt almindeligt måltid til lige at have dét ekstra. Og det er faktisk utroligt, så lidt ekstra arbejde man behøver at lægge i aftensmaden for at den lige bliver lidt hyggeligere og lidt mere mindeværdig.
For lidt tid siden lavede vi denne supersimple forret, som smagte så dejligt og som udgjorde en rigtig rar lille opvarmning til hovedretten. Jeg vil dog mene, at du sagtens kan servere den for gæster af den finere slags også, for kombinationen med den bløde fede laks, den rå, knasende jordskok samt frisk koriander og en god olivenolie – og friskkværnet peber ikke mindst! – var faktisk lige i øjet! Skulle du have lidt godt brød liggende, vil det også gøre sig godt til.
Lidt æble i tern ville helt sikkert også klæde retten og bidrage med lidt mere syre og frugtighed.
Du skal bruge:
Røget laks
Et par jordskokker (1 pr 2 personer vil jeg skyde på)
Evt. lidt citronsaft
En håndfuld frisk koriander. Persille kan også bruges. Eller kørvel eller brøndkarse for den sags skyld.
God olivenolie
Friskkværnet peber
Sådan gør du (jeg sagde jo det var simpelt):
Anret laksen på tallerkenen
Snit jordskokkerne fint, meget gerne på mandolinjernet – de skal være helt tynde – og vend dem i lidt citronsaft, hvis du har.
Hæld lidt god olivenolie over laks og jordskok, plant en god dusk grønt og kværn peber ud over.
Et voila! Servér..
Det ser godt ud og flot tallerken:)