RIALTOBURGER - BYENS BEDSTE GRILLBURGER

SUPERNEM FORRET MED LAKS OG JORDSKOKKER

 photo forretmedlaks01_zpsddd38bcd.jpg

Af og til synes jeg, at man skal unde sig selv, den luksus det er at få/servere en forret. På en eller anden måde ophøjer det et helt almindeligt måltid til lige at have dét ekstra. Og det er faktisk utroligt, så lidt ekstra arbejde man behøver at lægge i aftensmaden for at den lige bliver lidt hyggeligere og lidt mere mindeværdig.

 photo forretmedlaks02_zps58ed371d.jpg

For lidt tid siden lavede vi denne supersimple forret, som smagte så dejligt og som udgjorde en rigtig rar lille opvarmning til hovedretten. Jeg vil dog mene, at du sagtens kan servere den for gæster af den finere slags også, for kombinationen med den bløde fede laks, den rå, knasende jordskok samt frisk koriander og en god olivenolie – og friskkværnet peber ikke mindst! – var faktisk lige i øjet! Skulle du have lidt godt brød liggende, vil det også gøre sig godt til.

Lidt æble i tern ville helt sikkert også klæde retten og bidrage med lidt mere syre og frugtighed.

Du skal bruge: 
Røget laks
Et par jordskokker (1 pr 2 personer vil jeg skyde på)
Evt. lidt citronsaft
En håndfuld frisk koriander. Persille kan også bruges. Eller kørvel eller brøndkarse for den sags skyld.
God olivenolie
Friskkværnet peber

Sådan gør du (jeg sagde jo det var simpelt): 
Anret laksen på tallerkenen
Snit jordskokkerne fint, meget gerne på mandolinjernet – de skal være helt tynde – og vend dem i lidt citronsaft, hvis du har.
Hæld lidt god olivenolie over laks og jordskok, plant en god dusk grønt og kværn peber ud over.

Et voila! Servér..

10 kommentarer

  • Det ser godt ud og flot tallerken:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Hvor ser det bare MEGA godt ud!!!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Tak, Ida. Det var også superlækkert. Kan varmt anbefales!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor lækkert! Less is seriously more! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Ja det er faktisk rigtigt. Nogle gange skal man ikke overgøre det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig – en enkel forret kan virkelig hæve et måltid til et helt andet niveau, og denne ser virkelig skøn ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Ja ik. Det er som om det slår måltidet an på en anden måde. Også selv om det bare er en lille hapser.. Hurra for forretter!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser lækkert ud… har for nyligt fundet ud af at rå jordskokker smager dejligt, så det her er bestemt en variation jeg vil lege med…?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Jeg er også gået hen og er blevet vild med rå jordskokker. De er også lækre i salater med romaine eller fx grønkål og æble.. og så liige en lækker sennepsvinaigrette henover og lidt hasselnødder.. ahhh!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RIALTOBURGER - BYENS BEDSTE GRILLBURGER