VINTERSK SALAT MED GRØNKÅL, RØDDER OG ÆBLE
Forleden havde jeg brug for ekstra energi og for at få nogle gode grøntsager i skrutten. Derfor biksede jeg denne salat sammen af, hvad der lige var i køleskabet – og my og my de blev god! Jeg tror det er kombinationen af det bagte og det rå og så den gode dressing, der med både citron, eddike og sennep frisker hele herligheden godt op. Jeg kan bestemt anbefale at servere den til laks, men mon ikke and, svin eller frikadunser også vil gøre salaten godt.
Til to personer, skal du bruge:
1 stort løg
1 persillerod eller pastinak
1/2 stort syrligt æble (eller et helt lille)
Grønkål efter behov – jeg tror, jeg brugte 2-3 store håndfulde ribbet grønkål
1 del citronsaft
1 del eddike (jeg bruge den her)
1-2 dele sennep
5 dele olivenolie
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Pil løget og skær det i både
Skræl persilleroden og skær den i mellemstore tern
Kom begge i et ildfast fad, drys med salt og peber og kom lidt olie over. Vend godt rundt
Sæt fadet i den varme ovn i 15-20 minutter eller indtil grøntsagerne er næsten møre
Hak æblet i mindre tern og kom dem ind i ovnen til de andre sager de sidste 5 minutter
Når ovnfadet er færdigt tages det ud og stilles til at køle lidt
Rib, skyl og tør grønkålen, hak den fint
Bland eddike, citronsaft og sennep godt og pisk olien i, smag til med salt og peber
Bland alle elementerne sammen og server!
Det ser bare lækkert ud:)