KVINDE, KEND DIT (KØBE)RUGBRØD
Der er rigtig mange ting, jeg selv laver i mit køkken – men der er enkelte ting, jeg på trods af gentagne forsøg, bare aldrig rigtig er lykkedes hundrede procent med – i al fald ikke i det lange løb. Og én af de ting er surdejsrugbrød. Det funker simpelthen ikke for mig, selvom jeg er vokset op med forældre, der jævnligt bagte rugbrød selv. Indtil videre har jeg valgt at lade det gå hen over hovedet på mig og købe mig fra “problemet”. Og det er heldigvis ikke den store udfordring her på Frederiksberg, hvor man nærmest ikke kan gå 100 meter uden at støde på en bager. Det er kun en lillebitte udfordring for ens selvopfattelse som totalt tjekket madmenneske, der sådan noget selv:)
Nå, men hvis der nu skulle være andre derude, der heller ikke er blevet gode veninder med hjemmebagt rugbrød, så følger her min lille hitliste over gode køberugbrød i København og omegn:
- Rugbrødet fra Brødflov på Falkoner Allé – http://www.broedflov.dk/
- Lagkagehusets 100 % øko-rug rugbrød – http://www.lagkagehuset.dk/
- Restaurant Gilleleje Havns rugbrød – http://www.gillelejehavn.dk/ (kan også købes i udvalgte SuperBest-butikker)
- Meyers mørke kernerugbrød fra delierne eller bagerierne – http://www.clausmeyer.dk/da/meyers_bageri.html
Alle brød koster ca. mellem 30 og 50 kroner stykket og nu mindre man har en familie på fire at brødføde, så rækker de grove og mættende brød en rum tid i en lille husholdning.
Har I andre gode tips derude til, hvor man kan købe sig til dejligt rugbrød?
Kender det alt for godt. Ville ønske at jeg havde både overskud og evnerne til at bage mit eget brød. Jeg har gjort det nogle gange, hvor det blev sådan “ok”.
Når man nu bor i den gastronomiske udørk, Amager, så kan der være rigtigt langt mellem snapsene. Men jeg har fundet en ny og god bager herude, som jeg lige vil dele. Nordisk Brød (mener jeg den hedder). Den ligger i krydset mellem Vermlandsgade og Holmbladsalle. De bager de mest fantastiske (rug)brød og kager. Det er en blanding af bagere fra Meyers og andre gode steder. De bager flere gange op af dagen, så man får dejligt og ofte lunt brød hele dagen.
/Thomas