TONKIN - SMUTVEJ TIL VIETNAM

MONSTERNEM AFTENSMADSSALAT PÅ 10 MIN.

 photo aftensmadssalat_a_zps07c579d4.jpg

 photo aftensmadssalat_b_zps8c3da3d7.jpg

Seriøst, den her salat tager ikke meget længere end det tager dig at koge romanesco-kålen. Samtidig smager den godt og mætter ordentligt. Og så er det altså svært at være utilfreds! Ja og så er den jo et rimeligt sundt alternativ til at stikke ned og hente en pizza og det er da også en kvalitet i sig selv.

Jeg brugte romanescokål (verdens måske smukkeste grøntsag), men det kan fint udskiftes med broccoli – eller blomkål for den sags skyld. Derudover kunne jeg ikke dy mig for at smide noget agretti i (det græsagtige grønne, du kan spotte i salaten). Det kan muligvis fås i DK, men sikker til en pris, der ikke altid er lige sjov. Så erstat det med din yndlingskrydderurt eller ignorer det og carry on. Salaten er også god uden. Promise.

Salaten blev lavet lidt på slump, så målene er derefter. Som med så mange opskrifter, kan du fint skifte de forskellige delelementer ud. Det er ikke rocket science, men derfor kan det jo være dejligt med noget inspiration alligevel.

Jeg brugte:
2 håndfulde romanescokål
8 små blommetomater
1 lille dåse tun
1 forårsløg
1 håndfuld agretti
God olie
Citronsaft og skal
Salt
Peber

Sådan gør du:
Snit buketter af romanescokål af hovedet og damp/kog dem i en smule letsaltet vand. Vandet behøver ikke at dække kålen, men blot en cm eller to i bunden.
Imens snittes forårsløget og smides på en pande. Bare til det falder sammen og lige mister den skarpe løgsmag (hvis du er vild med den, så kan forårsløget selvfølgelig også bruges råt).
Bruger du agretti, smides det på panden og rodet rundt et par gange, når forårsløget er ved at være der.
Skær tomater ud i 1/8 eller 1/4 alt efter størrelse.
Smid tunen i en skål og mos den godt ud med en gaffel. Bland tomaterne i.
Når romanescoen er mør, drænes den for vand, køler lidt og hakkes derefter groft og med løs hånd.
Vend romanesco, forårsløg og agretti i skålen, riv lidt citronskal over, dryp med citronsaft, god olivenolie og smag til med salt og peber.

 photo aftensmadssalat_c_zps6039f114.jpg

Spis til du ikke kan mere. Jeg troede jeg lavede nok til at der ville være en morgenmadsrest, men det var så ikke tilfældet. Heldigvis er det nærmest umuligt at overspise i en god salat.

3 kommentarer

 • Lækkert.. Det må jeg prøve en dag:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nogle gange går nemt og nice bare hånd i hånd, laver tit noget lignende, med en gang rød pesto og hytteost i også (;

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uh det lyder også godt. På et tidspunkt spiste jeg konstant rugbrød med hytteost og tomater, evt. også agurk og purløg. Så godt! Det havde jeg helt glemt, men må da lige have gang i det, når jeg er på dansk grund igen. Tak for reminderen!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TONKIN - SMUTVEJ TIL VIETNAM