BANAN-CHOKO MUFFINS

PASTA MED RIIGELIGT FLØDE OG SPINAT

pastaspinat2
Nå, det er vist efterhånden et stykke tid siden, at I har set en god og fedende flødebaseret pastaret fra min side – og det er da næsten lidt for dårligt! Så for ikke at komme for langt bag om dansen på den konto, så får I her en god omgang ‘tøm køleskabet’ pastaret, der selvfølgelig indeholder fløde. Den er ‘tøm køleskabet’ agtig fordi de fleste ingredienser er nogen man ofte har på lager – lidt tør pasta og løg fra køkkenskabene og måske noget spinat i fryseren (vi brugte frisk – men frossen helbladet spinat ville du’ fint). I vores køleskab gemte der sig så også en lille rest bacon og hvidløgsflødeost. Har man ikke de to ting, kan man faktisk snildt klare sig uden. Spinaten. løget, fløden og pastaen er hovedingredienserne i den her ret.

Til to personer brugte vi:

 • 250 gram god tør pasta (vi brugte en omgang retro “pasta-sommerfugle”
 • 6 skiver god bacon (vi havde en rest fra Hanegal)
 • 1 lille løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 pakke frisk spinat – ca. 400 gram
 • 1 spsk hvidløgsflødeost
 • 1 – 1,5 dl piskefløde
 • Salt og peber og lidt friskreven muskatnød
 • Evt. en lille sjat majsstivelse

 

Vandet til pastaen sættes til at koge. Imellemtiden gøres de øvrige ingredienser klar. Spinaten renses og skylles. Baconen skæres i tynde skiver – og løg og hvidløg finthakkes. Omkring nu burde dit pastavand snart være ved at koge – og så er det ellers bare at smide pastaen i og koge efter anvisning på pakken til den er lidt mere rå end al dente (den koger nemlig en lille smule færdig, når den blandes med de øvrige ingredienser).

Mens pastaen koger, svitses bacon med løg og hvidløg på panden. Først baconen solo for fuld varme – og derefter løg og hvidløg for medium lav varme, så de ikke branker. I en gryde ved siden af dampes spinaten i lidt væske – brug gerne en mellemstor gryde – spinaten fylder en del fra start af, hvilket man dog ikke skal lade sig narre af. Det skal nok falde sammen. Når spinaten er dampet, blandes den med bacon og løg på panden, flødeosten røres i og fløden hældes ved. Hvis saucen er for “vandet”, kan du tage en smule fra og blande med noget maizena, så det tykner bedre. Nu er det tid til at smide pastaen på panden til spinat-bacon-fløde blandingen, smage godt til med salt, peber og reven muskatnød og lade det simre godt sammen, så fløden cremer om pastaen.

Serveres med en ekstra kværn peber på toppen og evt. lidt reven ost.

pastaspinat

6 kommentarer

 • Hvor lyder det lækkert – der findes altså ikke noget der er meget bedre end flødepasta 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Nej, det kan virkelig redde selv den mest kedelige dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine B

  Skøn kombi – synes dog bacon, pancetta eller lignende er et must! Prøv desuden at smide et spejlæg ovenpå og giv det en god gang friskkværnet peber og parmesan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole Suhr

  Meget lækkert, lige noget for mine smagsløg.
  Ole

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BANAN-CHOKO MUFFINS