EN GRIM OG GOD, TAK!

TONKIN – SMUTVEJ TIL VIETNAM

 photo tonkin05_zps6618d3d3.jpg

 photo tonkin03_zpsa299ab51.jpg

 photo tonkin02_zps413f3508.jpg

Et af de steder jeg virkelig stordrømmer om at komme hen er Vietnam. Jeg elsker vietnamesisk mad, dens friskhed og dens modsætningsfyldte smags- og konsistenskombinationer og så vil jeg helt vildt gerne opleve kulturen og sammensmeltningen af det vietnamesiske med det franske. Der er dog ikke en tur på Vietnam (sådan konkret) på programmet lige nu, men så er det jo heldigt, at Tonkin District har åbnet på Gl. Kongevej!

 photo tonkin01_zpsd35e6508.jpg

 photo tonkin04_zpsde0fee61.jpg

Tonkin kalder sig en Concept Store og lokalerne i to niveauer indeholder således både cafe og shop. Der er masser af smukke, smukke kogebøger, yndige plader vietnamesisk chokolade, virkeligt fine glas-smykkeskrine (til sølle 350 kr – kup!), virkeligt flot service både vietnamesisk og fra det danske interiørbrand Broste CPH, kondenseret mælk på dåse og meget andet godt.

Vi trillede forbi en meget kold lørdag og parkerede barnevognen udenfor. Der var godt fyldt op med gæster indenfor, men bordene er fleksible og betjeningen hurtig, så vi fik nemt plads. Menukortet er forholdsvist simpelt. Fire slags baguettes med fyld (Bánh Mì), 2 desserter og så er der kager (skiftende udvalg), croissanter, mangodrik, avocadosmoothie og limonade (samt San Pellegrinos gode sodavand), forskellige slags the og både espressobaseret kaffe og vietnamesisk ditto. Dejligt overskueligt og selvom jeg elsker nudelsalater, så synes jeg, det er dejligt, når spisesteder har mod til at have et smalt menukort. Jeg er ikke sikker på at jeg ville have valgt en baguette, hvis der var alternativer, men de var simpelthen SÅ gode! Så hurra for det!

 photo tonkin06_zps2395bd20.jpg

Vi valgte en B1 og en B3 med hhv. marineret svinekød og grillet oksekød med sesam. Derudover var der agurk, forårsløg, porre og koriander i, samt mynte i den ene og lidt forskellige saucer. Eneste anke i forhold til vores baguettes var at det var meget svært at smage forskel på dem. Vi var faktisk i tvivl om vi havde fået to af den samme eller hvilken der indeholdt hvad. Når jeg nu kigger på kortet igen, så er det altså også de to baguettes, der ligner hinanden mest. Herudover er der både én med vietnamesisk pølse og marineret svinekød samt syltede grøntsager og én med dampet tofu. Så der er bestemt variation at finde – og priserne holdes selvfølgelig også nede, når man genbruger noget af indholdet. Alligevel synes jeg det kunne være skønt, hvis de to sandwich havde adskilt sig lidt mere.

Tilbage til priserne, som må siges at være yderst rimelige. Baguettes koster ml. 46 og 56 kr og vi blev fint mætte til frokost af sådan en bandit. Vietnamesisk kaffe med kondenseret mælk står til 28 og en cappuchino til 30. Det kan man ikke klage over. Jeg fik en grøn the med magnolia som havde en dejlig let og parfumeret smag. Den blev serveret i en smuk, men meget lille kop. Jeg er dog sikker på, at jeg kunne have fået refill af varmt vand, hvis jeg havde bedt om det – og så matcher prisen lidt bedre, synes jeg.

Betjeningen var varm og hyggelig uden at være overstrømmende og vi følte os vældigt godt tilpas.

 photo tonkin07_zps25141a4e.jpg

Jeg var meget fristet af både desserter og kager, men vores indre baby-ur sagde at det var tid til at smutte. Så var det jo heldigt at Emilie diskede op med varm kakao på vores vej gennem et forfrossent Frederiksberg.

Endelig konklusion. Jeg kommer tilbage! Jeg er slet ikke færdig med de Bánh Mìs og kagerne skal jeg altså også smage. Og så bliver jeg nok også liiige nødt til at prøvekøre en plade vietnamesisk chokolade eller to. Og indsnuse den fine stemning af Vietnam igen.

Du finder Tonkin på Gl. Kongevej 152A.

PS. Jeg havde endnu en gang glemt at få mit kamera med ud, så I må nøjes med nogle skammeligt dårlige iPhone-billeder. I blame the ammehjerne! Var faktisk lige ved at droppe indlægget her, da jeg så HVOR dårlige billederne var, men altså.. i må tage det som et tegn på, at Tonkin var så fint og godt, at jeg måtte dele det med jer trods frygtelig fotokvalitet.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN GRIM OG GOD, TAK!