MINI-GUIDE TIL ÅRHUS

LASINO D’ORO – BILLIG OG GOD FROKOST I ROM

 photo lasinodoro07_zpsb9707ce1.jpg

 photo lasinodoro03_zps6ce5ad6c.jpg

Når man skal opholde sig i hele to måneder i en skøn madby, har man rig mulighed for at prøve en del forskellige spisesteder. Men derfor er der jo ingen grund til selv at opfinde/opsnuse den dybe tallerken. Mit bedste rejsetip uanset hvor længe man er afsted er at lave lidt research på madfronten, hvis det ellers er noget man går op i. Jeg har spurgt mig for hos folk som ved besked, og har på den måde fået tips om nogle rigtigt gode steder. Bl.a. har jeg forhørt mig hos nogle af mine madbloggerkolleger, og Lasino d’oro fik jeg anbefalet af en af de gode herrer fra Gastromand.

Lasino d’oro (Det gyldne æsel) ligger i Monti-området og er måske særligt kendt for deres frokostkoncept. Her får du tre retter: suppe, primi og secondi, en halv liter vand (med eller uden brus) og et glas vin (rød eller hvid) for 13 €. Menuen er fast, så du får serveret det, køkkenet nu engang byder på.

Vi havde en rigtigt god oplevelse på Lasino d’Oro. Maden var lækker, veltillavet og med god smag. Der gås ikke på kompromis med kvaliteten, men konceptet hænger sammen fordi råvarerne ikke er de dyreste, fordi køkkenet ikke skal ligge inde med et stort udvalg og fordi retterne er afstemt i størrelse. Maden er meget “no nonsense”-ligetil og bød samtidig på nogle lidt andre oplevelser end de helt klassiske romerske retter. På de lidt bedre steder kan du snildt komme af med 10-13€ for en pasta, så Lasino d’oro giver mulighed for at få et helt måltid med flere serveringer for samme pris, inkl. drikkevarer. Not bad!

Menuen skifter fra dag til dag, men I skal da ikke snydes for vores serveringer.

 photo lasinodoro04_zps26936111.jpg

Vi lagde ud med at få serveret en lille hapser fra køkkenet. Crostini med sortbønnemos og lidt ost. Simpelt og velsmagende.

 photo lasinodoro06_zpsfe859441.jpg

Hernæst kom første ret. En velouté (italiensk: vellutata), dvs. en suppe – denne var lavet på ærter og gulerødder og havde lige fået et snur olie i toppen. Igen: Simpel, men veltillavet og med en dejlig mild og afstemt smag.

 photo lasinodoro07_zpsb9707ce1.jpg

Så fulgte primi’en: En pastaret med agnolotti (en slags fyldt pasta a la ravioli) med svampe og kødsauce. Der var slet ikke nok til at blive pastatung i maven, men blot til at nyde smagen og de perfekt kogte puder.

 photo lasinodoro08_zps9f41461c.jpg

Slutteligt secondi, som blev beskrevet som bagt oksecarpaccio: To tynde skiver oksekød med hvad for os danskere nok bedst kan beskrives som en slags raffineret brun sauce og så lige lidt rucola på toppen, som lige præcis gav det friske, sprøde og pebrede element, der gjorde, at den simple servering var værd at huske.

 photo lasinodoro05_zpse150e1ae.jpg

Brødet var dejligt uden at være prangende. Det samme gjorde sig vist gældende for vinen, som jeg ikke smagte. Alt i alt et herligt måltid med mange smagsoplevelser for under 100 kr.

Vi gik fra Lasino d’Oro glade og mætte uden at være proppede. Og stod det til mig, så skulle vi gerne nå forbi til et aftensmåltid også. Jeg lurede lidt på kortet, som om aftenen er a la carte, og syntes at det lød rigtigt lovende og som noget lidt andet end den klassiske romerske trattoria-stil. Aftenkortet skifter vist forholdsvis tit, men jeg spottede blandt andet karamelliserede pork ribs, kanin med øl, pinjekerner og tomatsauce og lammebrisler med artiskokcreme. Priserne for både primi og secondi ligger mellem 11 og 17 €. Der er dog efterhånden ikke så meget tilbage af vores ophold, men stadig utroligt mange steder vi gerne vil spise – og med en baby, der går i seng kl. 19-ish er det ikke sikkert at det lige er denne gang, vi når det gyldne æsel by night.

Du finder Lasino d’Oro på Via del Boschetto 73 i Monti-kvarteret. Vi trillede lidt rundt i gaderne efter måltidet og det kan også anbefales: Hyggelig hipsterfeel og lidt anderledes stemning end mange andre steder i Rom.

2 kommentarer

 • Linea

  Rigtig lækkert sted! Desværre har de ikke længere det lækre (og billige) frokost tilbud. Selvom besøget derfor bliver en anelse dyrere, skal man ikke lade sig skræmme – de laver utrolig lækker mad, der er det hele værd. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak for update, Linea. Det var da ærgerligt, at de har droppet frokosttilbuddet. Men enig i, at det er et besøg værd uanset! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINI-GUIDE TIL ÅRHUS