MEXICANSK COLESLAW

MUST-EAT I ROM: PORCHETTASANDWICH

 photo porchetta03_zpscc35d897.jpg

Én af de ting man bør unde sig selv under et besøg i Rom er en sandwich med porchetta (udtales porketta). Porchetta er en slags rullesteg lavet på gris, hvor hele grisen udbenes og rulles med masser af krydderier i. Porchettaen er af italiensk oprindelse og listes sammen med pecorino-osten som Lazio-regionens (hvori Rom ligger) to ikoniske produkter.

Sat lidt på spidsen, er det altså smagen af Rom, der er gemt i sådan en grissebasse (selvom den også findes i Århus – endnu en gang har Emilie og jeg synkronspist!!). Når det er lavet ordentligt, smager det helt fantastisk og kødet er saftigt og lækkert.

Den klassiske servering er supersimpel og består af et par skiver porchetta i mellem et stykke overskåret brød – brødet skal gerne være pizza bianchi eller focaccia, som er de to mest luftige varianter. Panino kan også gå, men det kan godt blive lidt kedeligt. Og så er det vigtigt at bede om sin porchettasandwich “caldo” – varm. Er tilberedningen helt i top står du med en sandwich med fantastisk kødsmag, gode krydderier (rullet ind i stegen) og brød der er både blødt og sprødt (og muligvis også olieret – det er ikke en slankespise!).

 photo porchetta02_zps8bb2de81.jpg

(Ikke de skønneste billeder, men gris og brød i stærk sol er ikke det nemmeste motiv – og måske havde jeg – indrømmet – liiidt travlt med at få overstået fotograferingen og komme videre med at faktisk spise min sandwich, hehe..)

Porchettasandwich fås mange steder i Rom – ofte også hos slagteren på det lokale marked. Vi har fået rigtigt gode varianter på hhv. Roscioli og kæden Aristocampo.

Aristocampo finder du her:
Piazza Campo dè Fiori 30
Piazza della Scala 53
Via della Lungaretta 81

Roscioli finder du her:
Bageri – Via dei Chiavari 34
Deli – Via dei Giubbonari 21

(OBS. Vi har kun spist porchetta på Delien, så jeg tør ikke garantere for, at der er porchetta på menuen i bageriet også – det skulle dog været et besøg værd, porchetta eller ej, bl.a. for at spise disse).

8 kommentarer

 • WOW, det ser lækkert ud!! Prøvede selv porchetta for første gang i sommer, og det smager jo himmelsk – så kan kun drømme om hvor lækker den sandwich der må smage, haha 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jamen det er jo så skønt. Gris når det er bedst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det ser bare himmelsk ud! Jeg er vild med porchetta og kunne æde sådan en sandwich lige på stedet! Må straks bortfjerne mig fra dette fristende indlæg 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fly! Den er så god. Jeg skal have minimum én til inden jeg tager hjem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  HAPS!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   … og nu har jeg også smagt den. Hvor var den fantastisk. Og den blev ikke dårligere af at blive nydt i solskin. Tak for tippet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ejjj hvor fedt. Dejligt du kunne bruge tippet – og TAK fordi du tog dig tid til at melde tilbage! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MEXICANSK COLESLAW