EN RUBBER MED RØGET LAKS

TIP: ØL (NÆSTEN) UDEN ALKOHOL

 photo alkoholfrioslashl01_zps4102747d.jpg

 photo alkoholfrioslashl02_zps7ae66a1c.jpg

Nu har jeg efterhånden været alkoholfri i noget over et år, og da jeg stadig ammer for fulde drøn er der ikke rigtigt nogen konkrete udsigter til at jeg er på vej tilbage til alkohol. Jeg havde faktisk allerede skruet gevaldigt ned for mit alkoholindtag inden jeg blev gravid, så på den måde var det ikke den store omvæltning, men det betyder ikke, at jeg ikke glæder mig til at kunne nyde et glas vin eller – oh lord – en gin og tonic!!

Og en øl. Aldrig har jeg haft så meget lyst til øl, som da jeg var gravid. Meget sært, men jeg har hørt om andre, der havde samme lyster. Derfor var jeg også i himlen, da Emilie og veninde A og jeg besøgte Berlin. ALLE caféer havde som minimum to alkoholfri øl på kortet. Som regel både flaskeøl og fadditto. Og de smagte godt! I hvert fald når man ikke havde det vilde eller det mest aktuelle sammenligningsgrundlag. De to andre damer foretrak klart deres øl med alkohol, men jeg havde en fest med mine uden!

Udvalget i Danmark har dog ikke været noget at prale af. Og mine forældre har derfor været søde og købt Kronenbourg Pur Malt med hjem til mig fra udlandsture. De har en alkoholprocent på 1,2, så der er stadig alkohol i – men for mig har de været ok at drikke en af en gang i mellem. Det er jo op til en selv, hvor ens grænse går ift. alkohol og procenter.

Nu har jeg imidlertid prøvet lidt danske varianter, som jeg lige vil dele med jer, der af den ene eller anden grund ønsker alkoholfrie/lavalkoholiske alternativer til almindelig øl. På instagram faldt jeg over tippet om at Mikkeller laver en alkoholfri øl. Ja faktisk laver de to, men jeg tror de er sæsonbestemte, da jeg kun har kunnet få grabberne i den ene og den hedder Drink’in the snow. Øllen er bestemt ikke skidt, men bliver nok aldrig en favorit hos mig. Jeg vil dog sige, at den passer meget godt til vinter og evt. også jul. Den er mørk og lidt sødlig. Ja, jeg vil næsten strække mig så langt som at sige, at den minder en anelse om hvidtøl i smagen. Jeg drak en til noget thai-mad og det var ikke den store succes. Jeg tror den er langt bedre til lidt tungere vinterretter i stedet.

Alkoholprocenten ligger på 0,3% og prisen i deres butik på Stefansgade er 28 kr.

Inden afrejse til Rom, fik jeg så tilsendt Carlsbergs nye Nordic øl. To lavalkoholiske øl, som netop er kommet på markedet. Blond, som har en rød ring på mærkaten er den mørkeste af de to. Den er – forvirrende nok – mere gylden i det end Gylden Bryg, der har en lyseblå ring på mærkaten. Og så har den en let karamelliseret/ristet smag, som jeg faktisk ikke er stødt på i andre lavalkoholiske/alhoholfri øl.

Blond var min umiddelbare favorit af de to varianter, men Gylden Bryg nåede bestemt at vokse lidt på mig (beklager det fordanskede engelske udtryk, men håber I forstår hvad jeg mener). Den er noget lysere i det og har en næsten sodavandsagtig frisk note til sidst. Den minder måske en lille smule om en Radler (øl blandet med sodavand eller limonade, som jeg eeelsker). Først synes jeg at den var for svag i smagen, men når det bliver lidt varmere i vejret, kunne den godt være lige dét mit ammende hjerte sukkede efter.

Alkoholprocenten er 0,5% og prisen er i omegnen af 8.50 kr. pr. flaske/dåse.

Alt i alt tre meget forskellige øl – alle med en alkoholprocent på max 0,5. Har I smagt de tre, jeg har testet? Eller har I andre gode bud på alkoholfri/lavalkoholiske øl?

 

6 kommentarer

 • Kender den dér trang til øl! Jeg har i begge mine graviditeter også sukket efter en god kold og velsmagende øl, men har også måttet finde de alkoholfri/lav-alkohol alternativer, hvilket altså godt kan være en tynd og kedelig fornøjelse. Jeg vidste slet ikke, at Mikkeller var kommet med på vognen. Sidst jeg var forbi deres butik, spurgte jeg nemlig ind til det, og der havde de kun 4% som det laveste, så det må være nyt.

  Ellers kan jeg godt anbefale Clausthaler, som bl.a. kan købes i Irma: https://irma.dk/drikkevarer/oel/alkoholfri/marke-clausthaler-classic-4053400001579

  Den smager rent faktisk af noget, og lidt ligesom dem man kan købe i Berlin.

  Og så har Kvickly en tjekkisk øk, der hedder 1795 på 0,5%, som også er udmærket.

  Ihvertfald er de bedre end de danske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak for tip, Marie! Jeg må prøve de to. Synes jeg har kigget i Irma, men nu har jeg et navn og en etikette at gå efter. Fedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dem må jeg da prøve. Jeg er desværre en af de ølcravende gravide, hvilket godt kan gøre mig lidt indestængt aggresiv, når andre drikker øl og jeg prøver at bilde mig ind, at danskvand er fuldstændig det samme. Det er det ikke.

  Jeg har også oplevet et lille udvalg af alkoholfri øl på caféer i tysktalende lande – endda fra fad. Herhjemme har jeg dog kun en gang drukket alkoholfri caféøl som gravid. Der var desværre alt for mange, der kommenterede det negativt, så det gør jeg ikke igen. Orker ikke at fremvise etiketter til formandende fremmede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Nooo. Ikke have skæld ud af fremmede mennesker. Var virkeligt overrasket over hvordan mange mennesker ser ens voksende mave som en kærkommen invitation til at blande sig i ALT man foretager sig eller bør foretage sig. Irriterende, hvis det skal stoppe dig fra at nyde en alkoholfri øl. I Berlin var der ingen der rynkede på næsen af mig, men der er de vel også vant til at man kan få gode alkoholfri varianter. Tjek også Maries tip i kommentarsporet. Så kan du drikke dem i ro og mag derhjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej,
  Nok ikke relevant for gravide/ammende, men til alle andre, der ikke kan lide at blive fuld af en øl til frokost, så vil jeg gerne anbefale FUR Frokost (2,6%) som smager rigtigt godt! Fik den på fad i Tivohallen. Bare et tip.
  God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Katrine. Dejligt tip – den vil jeg glæde mig til at smage en dag 🙂 Selv er jeg altså også ret glad for de svenske blå Pripps, som også er ret alkoholsvage (husker ikke lige procenten, men det er vist i omegnen af det FUR’en).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN RUBBER MED RØGET LAKS