SUPERNEM VEGETARISK PASTA

SØDE MADDER

 photo sodemadder02_zpsbe7ea920.jpg

For mig er søde madder fyldt med nostalgi. Et fast punkt på dagsordenen hos min mormor og morfar var nemlig en kop the og en honningmad efter aftensmaden. Med rigeligt smør under og gerne skåret ud i små hapsere. Jeg har droppet at skære ud i hapsere, men har ellers genoplivet og udvidet konceptet her på det sidste. En sød mad kan være lige det man trænger til i stedet for dessert eller kage midt på dagen – og blandingen af lidt sødt fra pålægget og lidt salt fra brød og smør er helt perfekt, hvis du spørger mig.

 photo sodemadder01_zps1d8f389d.jpg

Den anden aften blev det til disse tre varianter: Banan, rosiner og ingefærhonning på speltbrød. Rugbrød og knækbrød kan bestemt også bruges. Sammen med et par store krus the og en håndfuld mandler blev jeg virkelig tanket op – det kan godt tære en del på lagrene at amme, skulle jeg hilse at sige.

På min højskole var der altid friskbagt brød om eftermiddagen og her blev jeg for første gang introduceret til sukkermadder. Måske man også skulle gensmage sådan en snart? Har i andre gode forslag til søde madder?

15 kommentarer

 • ida

  Rugbrød, smør, pålægschokolade, banan – naaaaam!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Mhhh. Smørret er så vigtigt i den kombi. Må til at spise flere søde madder. Det er da et helt fornuftigt alternativ til dessert og slik.. Ik’?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, hvor skægt, havde helt glemt rosinmadder, man fik som barn.
  Min favorit “søde mad” er peanutbutter med kolde bananskiver + kanel og kokosdrys på ristet rugbrød.

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uhhh det lyder også godt, Anne. Rosinmadder MÅ ikke undervurderes. Det er altså virkeligt godt. Både på hvidt brød og rugbrød.. uh og knækbrød også! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Brun farin! Det var min yndling som barn 🙂
  I dag er det peanutbutter og/eller nutella under nogle skiver banan på ristet rugbrød 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Peanutbutter OG nutella. Det lyder altså ret spændende. Tør dog ikke have nutella i huset.. Tror ikke jeg kan styre det. Brun farin lyder også lækkert. Det fik jeg i A38 som snack! Mhhh.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ej, sikke et herligt indlæg. Jeg blev bare så nostalgisk, da jeg så rosin madden. Sådan nogle fik jeg også altid som barn – nu er de dog skiftet ud med peanutbutter eller mandelsmør med bananskiver på 🙂
  Jeg er ret så nysgerrig efter at vide, hvor du har købt ingefærhonning henne? Jeg er ellevild med ingefær, og i kombination med honning er det da noget nær perfekt.. kan du hjælpe? 🙂
  På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Christina. Jeg sad også selv og syntes at det var så hyggeligt at servere søde madder for mig selv. Så dejligt at du kan lide det. Lyder lækkert med mandelsmør – det må jeg vist lige have testet. Ingefærhonningen er fra HELT, som laver nogle skønne smagssatte honninger (i pæn indpakning, så bliver det næsten ikke bedre). Du kan se varianterne her: http://www.helthonning.dk/vores-honning/ og jeg har også brugt min til at søde en kop kakao med her: https://ganeoggaffel.dk/2013/10/ingefaer-kakao/ Honningerne kan bl.a. fås i Torvehallerne (husker ikke præcis hvor, men i noget delikatesseværk) og jeg så dem i Munding på Godthåbsvej, Frederiksberg. Ellers kan du skrive til HELT og få flere forhandlere.. de er vist ikke så svære at finde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Hej Julie. Tusind tak for hurtigt svar 🙂 Ja, mandelsmør med små bananskiver er bare dejligt. Kunne leve af det, hvis ikke det var fordi det er så dyrt. Men man kan jo også lave det selv, hvis man har masser af tålmodighed og en god minihakker 🙂
   Fantastisk at man kan få honningen i Torvehallerne. Jeg arbejder lige ved siden af, så det kunne jo ikke være nemmere. Jeg blev dog ret forelsket i alle de andre smagsvarianter HELT også har. Jeg døde lidt indvendigt da jeg læste kanel og kakao.. Åhh Gud, hvor jeg tror det smager mums. Kan nok ikke nøjes med at købe et enkelt glas, hehe.
   Hav en fortsat god aften, og tusind tak for at give info videre om HELT. En ny honningverden åbnede sig lige op for mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ahr hvor fedt! Jeg har også lyst til at prøve alle HELT’erne. Og kigge på alle glassene hver dag. Men nøjes med ét af gangen 🙂 Den med havtorn lyder altså også som et hit! Jeg må investere i noget mandelsmør i helsen. Tror det er billigere end at lade min minihakker forsøge sig. Er bange for at det bliver dens død. Må have en foodprocessor i mit næste køkkenliv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bliver helt lækkersulten. Jeg har altid fået marcipanmadder – en tynd skive marcipan på ristet rugbrød. Mums
  Nutella med banan eller jordbær er også godkendt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uhh marcipanmadder lyder også lækkert. Har noget lakridsmarcipan liggende, måske det ville gå godt i spænd med en skive rubber? Må testes!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor lækkert! Elsker madder med banan!

  Kig gerne forbi, knus.
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinni

  Myseost!! Helt klart myseost!! På en skive ristet rugbrød, så det lige så stille og roligt kan smelte lidt ned i brødet. Og nu har Gudbrandsdalen tilmed tilført en myse smør til deres sortiment MUMS, MUMS, MUMS og atter MUMS. Lov mig at du vil tjekke det ud.
  Kærlig hilsen Vinni.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Okay, mysesmør lyder for vildt. Jeg lover at prøve det, når jeg finder det. Må høre min norske kollegaer, hvor jeg får fat i den slags sager heromkring! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUPERNEM VEGETARISK PASTA