MOLI - FISKERESTAURANT I ROM

GUIDE TIL TEL AVIV – PART 1

jaffa20

telaviv5Som annonceret for en lille måneds tid siden stod min påskeferie på forlænget ferie til Tel Aviv. Inden for det sidste års tid er det som om, at Tel Aviv er poppet mere og mere op som feriemål og mit facebook-og Instagram feed har jævnligt budt på smækre billeder fra venner og bekendte og dameblades rejser til byen. Derfor var det også med pænt høje forventninger, at vi satte os ind i et overfyldt SAS-fly en aaalt for sen aften i påskeferien med retning mod Israel. Den sene afgang fra København medførte en tilsvarende ukristelig tidlig landing i Tel Aviv og første dag gik meget stille med at ligge på stranden og trisse rundt i Jaffa, hvor vi boede på det ret så fine “apartment hotel” The Clock.

Dagen efter – i noget mere udsovet tilstand – var vi dog klar til at udforske byen. Dette indlæg er dedikeret til nogen de bedste steder vi spiste og spottede i Tel Aviv. I et par følgende indlæg vil jeg vende retur med tips til Jaffa-området.

Anita’s isbiks i Neve Tzedek
Første dag, hvor vi var nogenlunde levende i Tel Aviv faldt også sammen med deres ret så hellige shabbat (lørdag). Derfor var rigtig mange butikker og cafeer lukkede, men heldigvis ikke Anitas – La Mamma de Gelato i det hyggelige område Neve Tzedek. Anitas disker op med både almindelig is og youghurt-is i alskens lækre afskygninger og er tilsyneladende så populær, at de har kunder nok til hele to butikker på hver sin side af vejen. Udover lækre is, så serveres herlighederne også i ret så fine pastelfarvede papbægre. Virkelig hyggeligt for en emballage-sucker som mig:)

Anita ligger på 25 Shabazi Street.

telaviv1telaviv2telaviv3

Carmel Market
Et andet klart must som madøre i Tel Aviv er et besøg på det levende og kaotiske Carmel Market, der er proppet med alskens godter udi friske grøntsager, slikbutikker, bagerier, små cafeer, tørrede frugter og nødder og naturligvis også et par klassiske turistbutikker. Vores første besøg på markedet var lige før lukketid og der var ikke så sindssygt mange boder åbne. Til gengæld fandt vi denne lille café, der lavede de lækreste sandwich med grillede grøntsager og krydrede lammefrikadeller. Vores andet besøg blev forpurret af et mindre tilfælde af solstik for mit vedkommende, så der kom ikke så mange fantastiske fotos i kassen. I må derfor desværre nøjes med at tænke jer til herligheden.

Carmel Market ligger langs HaCarmel Street

telaviv34telaviv35Farmers Market på havnen

Et andet market – der er må siges, at være en del mindre kaotisk – og en del mere “Torvehallerne” agtigt er det såkaldet Farmers Market i den ganske nordlige ende af Tel Aviv havn. Jeg mener markedet lå i den hal, der hedder hal 12. Hele området i havnen er generelt supertjekket med legepladser til børnene, masser af butikker og cafeer og ganske tæt på strandpromenaden. Vi havde desværre ikke nået at opbygge nogen som helst sult da vi kiggede forbi, men det hele så virkelig indbydende ind fra autentiske pastrami sandwiches til de modne tomater og friskpressede juices. Det eneste indkøb vi gjorde os var en virkelig læks olivenolie og en kæmpe bøtte tahin-pasta, så vi kan forlænge feriestemningen herhjemme og bikse en hulens masse hummus sammen her over sommeren.

telaviv36 telaviv29 telaviv30

telaviv29 telaviv36 telaviv30 telaviv31

Lewinsky (Spice) Market
For lige at runde alle byens markeder af, så skal Lewinsky Spice Market også nævnes. Det er faktisk nærmere bare en gade fyldt med kryddeributikker end et egentlig marked, men nok en del mere lokalt og autentisk end de to ovenstående. Her faldbyder butikkerne side og side alt hvad man kan tænke sig til af dadler, figner, nødder, mandler og krydderiblandinger. Lewinsky “markedet ligger sjovt nok langs gaden Lewinsky St. i arbejderkvarteret Florentine.

Benedict – morgenmad hele dagen
Et klart tip, der var gået igen i en del af de rejsetips jeg fik og havde spottet rundt omkring fra, var morgenmads-café-kæden Benedict. Benedict holder åbent hele dagen – og serverer morgenmad hele dagen. Og som navnet antyder har de naturligvis mange forskellige versioner af Eggs Benedict på menukortet. Når nu Eggs Benedict er en ef mine yndlings-morgenspiser måtte vi selvfølgelig teste det af. Og det var bestemt en hæderlig version med godt grillet og fedtet toastbrød, masser af bacon og perfekt pocherede æg. Dog manglede jeg liiige noget reel smag og syre til hollandaisen – hvilket efter min mening er ret så afgørende for at ramme den rigtige balance i den ellers fede ret. Priserne er OK – jeg mener, at en omgang Eggs Benedict kostede ca. 62 shekel – hvilket svarer til ca. 90 kroner. Men så skal man altså lige huske de 10 % i drikkepenge som er ret så standard alle vegne i Israel.

Benedict ligger på 29 Rothschild Blvd.

telaviv10 telaviv11 telaviv9 telaviv12

Bread Story

For at blive i morgenmads/kulhydratkategorien, så skal der også lyde en anbefaling til den lille café Bread Story. Broad Story er vist ejet af de samme folk, som står bag Benedict og cafeen Vicky Christina (som jeg vil fortælle om nedenfor). Vi ramte igen ind i noget helligdagshalløj på vores besøg (Passover, hvor gærbagt brød vist egentlig er bandlyst), så der var ikke det store udvalg, men min kæreste hoppede på en kaffe og vi lavede en deler på en ret rar lille mandel-brioche-snegl. På almindelige hverdage skulle udvalget af diverse bagværk og sandwiches være en del større.

Bread Story ligger på 88 Dizengoff Street

telaviv6 telaviv7

Ha’Tachana – den nedlagte togstation og Vicky Christina

Sådan i den absolut nedre ende af Tel Aviv – meget tæt på Jaffa – ligger området HaTachana, der er en gennemrenoveret gammel togstation. Her holder en masse butikker og cafeer til huse i en slags middelhavsagtig/mellemøstlig version af et outdoor shopping center. Nogen lokale brokker sig over, at endda er blevet lidt for renoveret og pænt – og det kan man egentlig godt følge dem lidt i. Der er måske leflet lige lovlig meget for turismen, hvilket ellers ikke er kendetegnende ved Tel Aviv. Vores (eller hvis jeg nu skal være ærlig – mit) primære mål med besøget i området var et stop i Ahava-butikken, hvor de forhandler de lækre Ahava produkter. Det må også siges at lykkedes til fulde – og jeg stockede godt op med alskens ansigts og kropspleje, der som added bonus er rimeligt i priserne her – og ikke mindst parabenefrit, hvilket jo er sådan noget man kigger ret så meget efter som gravid.

For at skylle shoppingen lidt ned tog vi også et stop på cafeen Vicky Christina, hvor vi fik sprøde fritter og gode miniburgers – igen er prisniveauet dog i den lidt turistede ende, så ifht. kvalitet og mængde, får man ikke allermest for pengene her. Stemning og skygge for solen er der dog masser af. Og det er om noget også nødvendigt i Tel Aviv.

 Ha’Tachana ligger på Hamered Street

telaviv32

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOLI - FISKERESTAURANT I ROM