HVAD VIL DU HA' MERE AF?

GUIDE TIL TEL AVIV – PART 3: “NEW SCHOOL JAFFA”

jaffa
Tre er som bekendt et godt tal – og jeg vil derfor runde mine anekdoter fra Israels land af med dette tredje og sidste indlæg fra vores påsketur til Tel Aviv og omegn. Indlægget kommer i dag til at handle om nogen af mere “nye” cafeer og spisesteder vi frekventerede i Jaffa-området. For udover uendelig mange års historie, som man bare vader rundt i, når man går udenfor en dør i Jaffa, så gemmer bydelen også på masser af lækre små steder, hvor Jaffa og Tel Avivs ungdom (+ en pæn sjat turister) drikker, spiser og nyder livet. En disciplin som de bestemt er ret så gode til byen!

Café Puaa
En café/restaurant, som der dukkede op i rigtig mange anbefalinger til Jaffa, var Café Puaa, der bedst kan beskrives som en mellemøstlig version af din mormors spisestue – eller for de københavner-kendte, så er Wascator og Dyrehaven også meget gode referencer.

Menuen står på enkle og moderne mellemøstlige retter – og alt vi smagte var dejligt og veltillavet og gjorde at vi endte med at tage derned forbi sådan ca. tre gange i løbet af ferien:)

Et særligt hit var den lækre arabiske salat I kan se neden for – og ikke mindst den lækre dessert, der bedst kan beskrives som en slags bær- og mascarpone trifli.

Café Puaa finder du på 8 Rabbi Yohanan Street 

jaffa11jaffa12jaffa10jaffa9jaffa8jaffa13
Sifo – måske?
Café Puaa ligger på en lille skrågade meget tæt på Jaffas lettere kaotiske loppemarked-område – og er en del af ca tre parallelle små gader stoppet med cafeer og små skæve butikker. På gaden ved siden af Puaa stødte vi ind i en tilsvarende café, der fyldte det meste af gaden med borde og stole og legeområde til børnene. Vi tror nok den hed Sifo, men det var mest fordi, det var det, der stod på netbank-regningen – det var rimelig umuligt at spotte et skilt på facaden:) Her nåede vi både bare at sidde og drikke et glas koldt i varmen, men også at hapse en lækker sprød pizza til frokost. Et dejligt break fra den klassiske hummus, hvis man får italienske cravings

Sifo (lad os bare kalde den det) ligger på 3 Nakhman Street

jaffa43 jaffa42 jaffa41

Gibberish (burgere)
Den sidste dag vi havde på ferien havde vi nøje planlagt efter de sidste hævede kontanter – og måltider, og den klare plan var at hapse et par billige falafel-pitaer til aftensmad, men på en lille eftermiddagsslentretur, hvor vi egentlig var på vej hjemad, blev vi dog enige om liige at gøre et holdt på cafeen Gibberish. Måske noget med at jeg skulle tisse (tak for det mini-blære og graviditet) og kæresten skulle have kaffe. Mens vi sad med vores kaffe og vand proppede nabobordet sig med uendeligt lækkert udseende burgere og fritter – og alle eksisterende planer blev derfor droppet til fordel for en deleburger med fritter og aioli som tilbehør. Det var en helt herlig og simpel version af den evige klassiker. Burgeren (blød – briocheagtig) i sig selv var kun “forfyldt” med en rigtig godt grillet bøf toppet med ost og mayo – og så kunne man ellers selv fylde det øvrige tilbehør i – og det kan jeg faktisk ret så godt li’ fandt jeg ud af.

Prisen var ret fair – mener vi gav, hvad der svarede til ca. 75 kroner for hele baduljen.

Gibberish ligger på 14 Ami’Ad

jaffa44

Pundak De-Luxe (Jaffa’s svar på Barbie)
Meget meget tæt på vores hotel – og i samme område som ovenstående tre cafeer lå også den relativt nyåbnede barbeque restaurant Pundak De-Luxe. Hvis ikke man vidste bedre skulle man tro, at de havde koordineret koncept, menu og åbningstidspunkt med den tilsvarende nyåbnede Barbie gemt i kælderen af Madklubben Steak på Vesterbro i København. Det var faktisk en lille smule skørt, så ens de to koncepter var.

Fra menukortet vælger man mellem forskellige udskæringer af grillet kød per 100 gram – eller et mix af udvalgte udskæringer i en kombo. Derefter topper man op med ‘sides’ efter ønske. Jeg spottede mac n’ cheese på menuen og det skulle derfor helt sikkert prøves! Derudover supplerede vi med en omgang coleslaw og grillede majs. Og som ekstra add-on en dejlig (og smuk) sprød salat, der var et godt modspil til alt det andet lidt mere tunge og fede.

Alt på De-Luxe var cool og lækkert pakket ind, men vi var ikke 100 % imponeret over hverken serveringer eller service. Faktisk tror jeg, at salaten var den del af aftenen, som efterlod det bedste indtryk. Stedet er dog et besøg værd for den tjekkede urbane fortovscafé-stemning og vil sikkert også gøre sig godt til enhver kødglad mand M/K.

Pundak De-lux ligger på Olei Zion 7

jaffa2 jaffa3 jaffa4 jaffa5 jaffa6

La Bonne Patisserie
Ikke langt fra det travle , store og autentiske Abouelafia bageri ved Jaffas Clock Tower square ligger et lille og undseeligt franskinspireret bageri, der med fine croissanter i vinduerne og rustikt europæisk brød var et dejligt alternativ til dets mellemøstlige nabo.

La Bonne Patisserie var desværre lukket pga. passover-helligdagene , så det var kun ganske få dage de holdt åbent mens vi var der, men vi fik da nået at gafle både de fine croissanter, en snegl og et baguette med til en strandtur og alle tre afarter af bagværket var meget autentisk franske og smagte som en lille bid af Paris.

Bageriet var vist en del af en lille kæde af tre steder, hvis adresser kan spottes på det nederste billede her.

jaffa29 jaffa30 jaffa31

jaffa32 jaffa33

Og så vil jeg også stoppe madrapportagen fra det hellige land – og blot slutte af med lidt stemningsbilleder af undertegnede i gravid og ferieglad tilstand samt et par andre pæne steder i det Jaffa’ske!

jaffa26 jaffa1 jaffa15 jaffa14

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVAD VIL DU HA' MERE AF?