LYNHURTIGE LUKSUS-KOKOSMAKRONER
Jeg skulle egentlig bare lave en mayonnaise, men så ville der jo blive et par æggehvider tilovers..hmm tænke, tænke – og sukkercraving – og vupti havde et lille kokosmakronprojekt overhalet mayoen. Heldigvis tog det ikke lang tid at smække de her beauties sammen. Jeg havde en del kokosflager på lager og besluttede mig for at få afviklet nogle af dem i denne sammenhæng, så jeg kørte dem en tur i blenderen. Og – oh yes – de bedste kokosmakroner jeg nogensinde har lavet. De blendede kokosflager giver en anden og mere luftig tekstur til makronen. De blev sprøde udenpå og seje, bløde, luftige indeni. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg bruger kokosflager i mine makroner – og jeg er allerede igang med at planlægge næste batch mayo/makron-magning!
Du skal bruge (10-12 styks):
2 æggehvider
150 g kokosflager
110 g sukker
10 g smør (jeg brugte bare en rest – måske jeg putter mere i næste gang!)
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 200 grader, varmluft
Blend kokosflagerne lidt skødesløst til de er ret små i stykkerne
Rør æggehvider, kokosflager, sukker og det bløde smør sammen (du kan evt. smelte smørret og lade det køle)
Form kokostoppene med en ske og en hånd. Mine blev ret “afslappede” – det har jeg det fint med.
Smid kokostoppene i ovnen og giv dem 5 minutter, skru herefter ned på 125 og slå varmluft fra.
Giv kokostoppene 10-15 minutter mere, men hold øje med dem. De skal have fået god farve udenpå og være nogenlunde faste*.
* Det var egentlig en fejl, at jeg kom til at sætte dem ind ved 200 grader varmluft. Jeg ville bare lige booste ovnens varme, men glemte at skrue ned. Jeg ville have givet dem 170 grader og ingen varmluft, men de blev superlækre og sprøde på denne måde.
Sådan så mine kokosflager ud efter en blendetur.
Uhh, hvor ser de altså lækre ud!
De må prøves en af dagene 🙂