HVOR OG HVAD BØR MAN SPISE I MILANO?

LYNHURTIGE LUKSUS-KOKOSMAKRONER

 photo makroner04_zps7a34708a.jpg

Jeg skulle egentlig bare lave en mayonnaise, men så ville der jo blive et par æggehvider tilovers..hmm tænke, tænke – og sukkercraving – og vupti havde et lille kokosmakronprojekt overhalet mayoen. Heldigvis tog det ikke lang tid at smække de her beauties sammen. Jeg havde en del kokosflager på lager og besluttede mig for at få afviklet nogle af dem i denne sammenhæng, så jeg kørte dem en tur i blenderen. Og – oh yes – de bedste kokosmakroner jeg nogensinde har lavet. De blendede kokosflager giver en anden og mere luftig tekstur til makronen. De blev sprøde udenpå og seje, bløde, luftige indeni. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg bruger kokosflager i mine makroner – og jeg er allerede igang med at planlægge næste batch mayo/makron-magning!

 photo makroner03_zps82d3a8ea.jpg

 photo makronger02_zps53baa639.jpg

Du skal bruge (10-12 styks):

2 æggehvider
150 g kokosflager
110 g sukker
10 g smør (jeg brugte bare en rest – måske jeg putter mere i næste gang!)

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200 grader, varmluft
Blend kokosflagerne lidt skødesløst til de er ret små i stykkerne
Rør æggehvider, kokosflager, sukker og det bløde smør sammen (du kan evt. smelte smørret og lade det køle)
Form kokostoppene med en ske og en hånd. Mine blev ret “afslappede” – det har jeg det fint med.
Smid kokostoppene i ovnen og giv dem 5 minutter, skru herefter ned på 125 og slå varmluft fra.
Giv kokostoppene 10-15 minutter mere, men hold øje med dem. De skal have fået god farve udenpå og være nogenlunde faste*.

* Det var egentlig en fejl, at jeg kom til at sætte dem ind ved 200 grader varmluft. Jeg ville bare lige booste ovnens varme, men glemte at skrue ned. Jeg ville have givet dem 170 grader og ingen varmluft, men de blev superlækre og sprøde på denne måde.

 photo makroner01_zps7cefa854.jpg

Sådan så mine kokosflager ud efter en blendetur.

6 kommentarer

 • Uhh, hvor ser de altså lækre ud!
  De må prøves en af dagene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Lækker opskrift!
  Vil man godt kunne bruge kokosmel man finder i supermarked? (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Ida. Ja det kan du sagtens! De bliver nok lidt mere kompakte som klassiske kokosmakroner. Men det kan nu også være ret lækkert 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • stinna liholm

  Super opskrift…! Pas på ikke at bage dem for meget! (hellere for lidt end for meget)
  Tilføjede lige noget 70% + mørk chokolade i store stykker og dyppede bunden engang i noget smeltet af slagsen… det er fantastiak…!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVOR OG HVAD BØR MAN SPISE I MILANO?