LYNHURTIGE LUKSUS-KOKOSMAKRONER

PÅ LANDET – MIDT I FORSTADEN

rokkedyssegaard6

I St. Bededagsferien a ka  den lille forlængede weekend, der altid kommer ret så belejligt her i forsommeren, passede jeg min mors hus og hund i Værløse. Hus- og hundepasning faldt heldigvis sammen med et ualmindeligt dejligt solskinsvejr, så det næææsten ikke gjorde noget at skulle stå tidligt op og gå tur med hunden – og slet ikke gjorde noget, at der var fri adgang til have, grill, liggestole og parasol 🙂

Som en del af projekt “Passe hus, hund og sommerliv” besluttede vi, at drøne en tur op til Aarstidernes gårdbutik i Humlebæk for at købe nye grøntsager. Men ak – vi havde set forkert på nettet – og i stedet for at åbne kl. 11.00 – åbnede butikken først kl. 13.00,  og der ventede, der altså gæster hjemme på matriklen, så vi måtte køre slukørede hjem igen!

Inden min mor var smuttet ud af døren, havde hun dog lige nået at nævne et eller andet om en gårdbutik i nærheden, der vist nok havde solgt de første danske jordbær til Tivoli. Og efter den skuffende “lad os køre på landet efter friske grøntsager oplevelse”, så måtte den nærliggende gård selvfølgelig opstøves! Efter min mors ‘kyndige’ vejvisning, der gik noget i retning af “den ligger på vej ned mod Netto”, satte vi os  derfor dagen efter i bilen og håbede på det bedste. Heldigvis viste rimelig store skilte formet som jordbær langs vejkanten (mod Netto), os ret nemt den rette vej – og til vores lettere overraskelse var det faktisk en ret tjekket gårdbutik, der mødte os.

rokkedyssegaard5 rokkedyssegaard2

Gårdbutikken – og gården hedder Rokkedyssegård – og ikke bare havde de fine små danske jordbær – de havde også flere sorter at vælge imellem! Ligesom butikken bugnede med andre pivfriske sager, som nye kartofler (både i rens-selv og renset format!), asparges, agurker og tomater – og et tilsvarende pænt udvalg af safter, marmelader og deslige brygget på gårdens udvalg af forkellige bær.

Totalt convenient landliv – lige der midt i forstaden! Og så endda en del tættere på os – også i hverdagen hjemme på Frederiksberg, end Humlebæk. Priserne er selvfølgelig i den pæne ende, men det synes jeg på en eller anden måde er svært at undgå – ligegyldigt hvor jeg har købt grøntsager eller frugt fra en vejkant eller gårdbutik i hovedstadsområdet, Nordsjælland og omegn. Tror man kunne få to bakker jordbær for 50 kroner og det samme for kartøflerne.

rokkedyssegaard4 rokkedyssegaard3

Vi spiste kartoflerne som dejlige kartoffelmadder med hjemmerørt mayo og hjemmeristede løg – og jordbærerne med et skvæt balsamico og rørsukker.

Så hermed en lille anbefaling til Rokkedyssegård givet videre, hvis man befinder sig i omegnen af København og gerne vil hapse en lille smule landliv med sig hjem:)

Rokkedyssegård finder du her:
Lejrvej 45
Kirke Værløse
3500 Værløse

2 kommentarer

 • Maja

  Arhmen, hvordan man kan have forældre i Værlæse og aldrig hørt om Rokkedyssen, det forstår jeg ikke :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   JA – det er jo virkelig et dejligt sted! Til min – og min mors undskyldning – har hun kun boet der siden november, så vi er faktisk lidt “newbies” i Værløse 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LYNHURTIGE LUKSUS-KOKOSMAKRONER