GOD SALAT TIL GRILL

ET PIP OM MADLIVET PÅ BARSEL OG EN HJEMMEDYRKET SALAT

 photo simpelsalat01_zps188915a1.jpg

Pyha, det er altså ikke det store jeg får blogget – eller lavet blogværdig mad for den sags skyld. Og når det så sker, så er det sjældent, jeg når at tage billeder af det. Og når jeg det, så har jeg muligvis glemt opskriften, når jeg endelig har tid og overskud til at skrive om det (hej ammehjerne!). Der er nemlig en lille størrelse, som tager en stor del af fokus omkring måltider – og egentlig bare i det hele taget. Og det er sgu egentlig okay, selvom jeg til tider savner overskuddet og nærværet til at stå i brase, stege og snitte og fordybe mig i madlavningen. Det skal nu nok komme igen – og jeg glæder mig til gengæld helt åndssvagt til at skulle lave mad med min lille gut som sidekick. Den anden dag var han nærmest ved at hoppe ned i en boblende gryde bolognese af ren begejstring, så jeg spår os mange gode køkkenstunder i fremtiden.

Anyhoodles. Vi spiser altså. Også god mad. Og så bruger vi en del tid ude i vores lille, dejlige, kaotiske kolonihave. Vi har netop bygget et supersimpelt køkken med gode venners hjælp, og snart kommer der varmtvandsbeholder op, og vandet bliver sat til, så det at tage en opvask ikke længere er et dagsprojekt.

Jeg er helt ekset med at være derude og helt ekset med at se ting skyde op af jorden – og med at luge! Hvem skulle have troet, at det var så fedt. Det er sgu næsten helt meditativt, hvor man koncentrerer sig, samtidig med at man kan lade tankerne flyve frit.

 photo simpelsalat04_zps31d80400.jpg

OG: Den anden dag kunne vi servere denne dejlige, simple salat for Clausens søster og svoger: Salat fra Aarstiderne og spinat fra egen have! Olie, salt, citron og purløgsblomster fra haven. Ahrmen altså. Det er altså rigtigt, hvad de siger, de der havetyper: Mad man selv har dyrket, smager bare vildere. Radisserne er også godt i gang og smager skønt og stærkt. Rabarberne vælter op af jorden med stor kraft – og så glæder jeg mig til at se, hvor meget af vores høst der ellers lykkes. Der er både gulerødder, tomat, agurk, bladselleri, romanesco, broccoli, spidskål, fennikel og meget andet på vej!

 photo simpelsalat03_zpsd72f5b25.jpg

Purløgene blomstrer på livet løs. De er jo så fine, så fine! Og gode i salater, ovenpå kød og i det hele taget alle anretninger, der kan bruge lidt delikat løgsmag og et pift lyselilla (og helt ørli, hvad kan ikke det?)

 photo simpelsalat02_zps7d305104.jpg

De tidligere ejere, har været så gode, at plante skovjordbær som bunddække. De er NÆSTEN klar!

4 kommentarer

 • Ih, hvor jeg altså godt gad have sådan en kolonihave! 🙂 Det set superhyggeligt og meget skønt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det er det bestemt også fru Kofoed! I år har vi blot lavet to små bede, men lægger allerede planer for næste år, hvor der skal udvides markant på køkkenhavefronten!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En lille hjælper i køkkenet er simpelthen så hyggeligt, så der er god grund til at glæde sig. Havregrød smager altså helt særligt, når det er en 2-3-årig, der helt selv har lavet den, og det er utroligt, hvad de allerede på det tidspunkt mestrer. Hos os er det fx altid min datter, der slynger salat og slår æg ud.

  Hvor har I mange lækkerier i køkkenhaven! Jeg har fortrudt, at jeg har begrænset mig i år og bliver helt misundelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ejjj nu glæder jeg mig endnu mere! Det bliver jo så hyggeligt! Og fedt med et par eksempler på hvad sådan nogle små størrelser kan. Det lyder meget imponerende i mine ører 🙂 Vi har plantet rigtigt mange ting, men på ret lidt plads, så nu må vi se, hvor meget det bliver til!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GOD SALAT TIL GRILL