MILANESISKE MADOPLEVELSER

HYGGELIGHEDER – FISKEDELLER, FANCY DESSERT OG PULLED PORK

 photo sletten06_zps880181e3.jpg

Jeg må lige dele disse billeder, fra en rimeligt fantastisk (mad)dag. Barsel når det er allerbedst!

Vi besluttede en dag, hvor solen stod højt på himlen, at daffe op nord på. Nærmere bestemt Sletten havn. I fiskehandleren på havnen finder man nemlig nogle af de bedste fiskefrikadeller, man overhovedet kan opdrive. De er bløde og lækre, ikke for melede, men fyldt med lækker fisk – og så er de stegt så de er dejligt sprøde på ydersiden, hvis du kommer, når de lige er færdige!

 photo sletten01_zps9f99efe6.jpg

 photo sletten03_zpseadc6145.jpg

 photo sletten02_zps2b232bb6.jpg

Vi havde taget lidt rugbrød og avocado med hjemmefra og flottede os med ekstra remo og tangsalat. Et fantastisk godt måltid, som selvfølgelig ikke bliver mindre godt af at blive nydt yderst på molen med udsigt over vandet. Og at dellerne kun koster 8 kr stykket gør jo ikke noget værre. Vi købte 4 og var ved at gå en lille smule bagover af mæthed bagefter.

På det tidspunkt var sønnike klar til en lur, så vi gik en tur langs stranden og så tilbage igen. Vi havde egentlig tænkt os at tage på Louisiana, men syntes så alligevel at det ville tage for lang tid og blive for stort et projekt.

Derfor fik jeg den geniale idé at slutte vores dejlige fiskedellefeast af med maner og dele et par dessert på Restaurant Sletten, der ligger i havnen. Det føltes ret fantastisk og en smule skørt og ekstravagant at toppe en meget uformel frokost med desserter til 130 kr stykket. Men det var SÅ godt. Vi har været der før og har bl.a. skrevet om det her og her, så vi vidste at der var godt i vente.

 photo sletten04_zps2d51c791.jpg

 photo sletten08_zpseab768d8.jpg

Vi delte en Havtorn Surprise (som jeg har fået før) og en creme fraiche parfait med mandler, chokolade og estragon. Begge to superlækre, men havtorn surprisen var nu alligevel suveræn favorit: Havtornis inderst, vanilleis udenpå, chokoladekagebund og bagt marengs på ydersiden. Jaaatak!

Vi svingede også en kop kaffe ned hver med dertil hørende macaron (chokolade med hindbærganache). Tjeneren var så sød at give en ekstra med til Benny, så den fik han lov at smage lidt på. Han så meget tilfreds ud!

 photo sletten09_zps0c112c19.jpg

Derefter gik turen ned til vandet, hvor Benny fik sin vanddebut og fik snakket lidt med nogle ænder.

 photo sletten10_zpsad4a84d4.jpg

 photo sletten05_zps1d66acb5.jpg

Da vi kom hjem var det til et velduftende køkken, for Clausen havde været så god at sætte en marineret nakkefilet i römeren i ovnen om morgenen. Jeg lavede en coleslaw til bestående af fintsnittet sommerhvidkål og groftrevne gulerødder og en dressing af dijonsennep, græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber samt lidt fløde.

Coleslaw og pork kom i ølandshvedeboller fra Meyers og fik selskab af lidt ekstra sennep og tyndt snittede æbler. Perfekt afslutning på en perfekt spisedag!!

6 kommentarer

 • Hvor skønt med udflugt – det er så hyggeligt, at have madpakker med på tur – sidst jeg var i Zoo faldt valget også på hårdkogte æg, fiskefrikadeller og hjemmelavet hummus. Det er bare altid godt 😀

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Madpakker ROCKS! Ej hvor har jeg brugt meget tid på at hade madpakker, da jeg var yngre. Men nu elsker jeg dem. Er det mon endnu et tegn på at man er ved at være voksen – i hvert fald er det et tegn på at kantinen på mit arbejde er seriøst ringe! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • vinni

  det er super skønt og inspirerende med de her små reportages fra det danske sommerland – ligesom den du havde fra Møn – gerne endnu flere af dem, hvis lejligheden byder sig. Go sommer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Vinni. Ih hvor dejligt at høre!Jeg daffer til Århus og Skanderborg næste weekend, men hvor meget udeliv det bliver til, tør jeg ikke helt spå om. Lover at skrive, hvis jeg oplever noget der er dele-værdigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vinni

   Hej igen. Så bliver jeg altså lige nød til, at give dig et par tips med til Skanderborg i det tilfælde, at du kan presse mere ind i dine planer. Det lille røgeri, Gudenåvej 48, Voervadsbro, 8660 Skanderborg. Hyggeligt lille røgeri med egen restaurant. Sdr. Vissing Torvehal, Toftegårdsvej 2, Sdr. Vissing, 8740 Brædstrup. Lækker lækker butik!!! Man kan ose rundt længe og komme til at bruge rigtig mange penge. En masse små økologiske delikatesser fra lokale producenter. Og sidst men ikke mindst Johannesminde Gårdbutik og økologisk landbrug, Boesvej 13, Boes, 8660 Skanderborg. Igen læks butik. De har vundet priser for dyrevelfærd, har hjemmelavet is og….. ja, det skal også bare opleves. Go` tur til det jyske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ejjj Vinni. Tusind tak for tips! Desværre så jeg dem for sent, MEN jeg blev altså lidt småforelsket i det jyske og overvejer nu at melde mig som hus/fåre/heste/kattepasser hos min kærestes familie, så mon ikke jeg får mulighed for at kigge forbi de steder, du fortæller om. De lyder SÅ dejlige!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MILANESISKE MADOPLEVELSER