HYGGELIGHEDER – FISKEDELLER, FANCY DESSERT OG PULLED PORK
Jeg må lige dele disse billeder, fra en rimeligt fantastisk (mad)dag. Barsel når det er allerbedst!
Vi besluttede en dag, hvor solen stod højt på himlen, at daffe op nord på. Nærmere bestemt Sletten havn. I fiskehandleren på havnen finder man nemlig nogle af de bedste fiskefrikadeller, man overhovedet kan opdrive. De er bløde og lækre, ikke for melede, men fyldt med lækker fisk – og så er de stegt så de er dejligt sprøde på ydersiden, hvis du kommer, når de lige er færdige!
Vi havde taget lidt rugbrød og avocado med hjemmefra og flottede os med ekstra remo og tangsalat. Et fantastisk godt måltid, som selvfølgelig ikke bliver mindre godt af at blive nydt yderst på molen med udsigt over vandet. Og at dellerne kun koster 8 kr stykket gør jo ikke noget værre. Vi købte 4 og var ved at gå en lille smule bagover af mæthed bagefter.
På det tidspunkt var sønnike klar til en lur, så vi gik en tur langs stranden og så tilbage igen. Vi havde egentlig tænkt os at tage på Louisiana, men syntes så alligevel at det ville tage for lang tid og blive for stort et projekt.
Derfor fik jeg den geniale idé at slutte vores dejlige fiskedellefeast af med maner og dele et par dessert på Restaurant Sletten, der ligger i havnen. Det føltes ret fantastisk og en smule skørt og ekstravagant at toppe en meget uformel frokost med desserter til 130 kr stykket. Men det var SÅ godt. Vi har været der før og har bl.a. skrevet om det her og her, så vi vidste at der var godt i vente.
Vi delte en Havtorn Surprise (som jeg har fået før) og en creme fraiche parfait med mandler, chokolade og estragon. Begge to superlækre, men havtorn surprisen var nu alligevel suveræn favorit: Havtornis inderst, vanilleis udenpå, chokoladekagebund og bagt marengs på ydersiden. Jaaatak!
Vi svingede også en kop kaffe ned hver med dertil hørende macaron (chokolade med hindbærganache). Tjeneren var så sød at give en ekstra med til Benny, så den fik han lov at smage lidt på. Han så meget tilfreds ud!
Derefter gik turen ned til vandet, hvor Benny fik sin vanddebut og fik snakket lidt med nogle ænder.
Da vi kom hjem var det til et velduftende køkken, for Clausen havde været så god at sætte en marineret nakkefilet i römeren i ovnen om morgenen. Jeg lavede en coleslaw til bestående af fintsnittet sommerhvidkål og groftrevne gulerødder og en dressing af dijonsennep, græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber samt lidt fløde.
Coleslaw og pork kom i ølandshvedeboller fra Meyers og fik selskab af lidt ekstra sennep og tyndt snittede æbler. Perfekt afslutning på en perfekt spisedag!!
Hvor skønt med udflugt – det er så hyggeligt, at have madpakker med på tur – sidst jeg var i Zoo faldt valget også på hårdkogte æg, fiskefrikadeller og hjemmelavet hummus. Det er bare altid godt 😀
– Anne