ASIATISK KØDBOLLE-FEAST

KIKÆRTESALAT MED SPICY GULERØDDER – VEGETARISK OPTUR

 photo kikaeligrtesalat01_zps0979db58.jpg

 photo kikaeligrtesalat04_zps2e583fe7.jpg

 photo kikaeligrtesalat03_zps4dc758f1.jpg

Jeg har de vildeste grøntsagscravings pt og har lige været inde og lægge en ekstrabestilling på både frugt og grønt hos Aarstiderne for at sikre mig mit næste frugt- og grøntfix. Shit hvor er det dejligt nemt, at nogen bringer økoherlighederne op til min dør på 4. sal (nemlig lidt svært både at opstøve gode økologiske varer og slæbe det op med en 9 kilos sæk lopper på armen).

For nylig lavede jeg en kikærtesalat til aftensmad og supplerede med spicy gulerødder – kikærtesalaten var inspireret af denne sag, der stammer fra bloggen Vanløse Blues, som jeg altså lige må slå et slag for. Jeg elsker blogs og madblogs især, men nogle gange har vi en tendens til at ligne hinanden lidt rigeligt. Eller også – og det er måske mere tilfældet – har jeg bare en tendens til at læse blogs, der ligner min egen. Maria fra Vanløse Blues repræsenterer for mig et herligt frisk pust i mit blog- og insta-feed. Hun beskriver sig selv som grøntsagspassionist og hendes opskrifter er da også fyldt med gode grøntsagsretter, som altid giver mig lyst til at smage og til at lade grønt fylde mere i mine egne retter. Og så er hun vildt god til at lave kombinationer, der krydser grænsen mellem frugt og grønt, som jeg ikke selv ville have tænkt på. Græskar toppet med blåbær. Tomat- og nektarinsalat. Tjek hendes blog ud her. Og instafeed her.

 photo kikaeligrtesalat02_zpsbaf19cdd.jpg

 photo kikaeligrtesalat05_zps934b696c.jpg

Det tog næsten ingen tid at lave salat og gulerødder, og kød savnede jeg på ingen måde. Salaten er dejligt fyldig og der er masser at tygge på. Gulerødderne er ret herlige til, karrystærke udenpå, søde indeni.

Nedenstående er ikke en fast opskrift, men du skal bruge følgende:

SALAT
Kikærter – enten kogt eller fra dåse (jeg havde kogt og frosset ned – det er smart). Vil skyde på at jeg havde 2-300 g
4 håndfulde spinatblade
Et par tomater
1,5 Avocado
Evt. karse eller anden krydderurt

SPICY GULERØDDER
3-4 store gulerødder
Karry – jeg brugte en laber Sambhar, som ASA i Torvehallerne, har været så søde at sende mig

DRESSING
Tahin
Vand
Citronsaft
(Græsk) Yoghurt
Salt og peber – jeg brugte urtesalt

Sådan gør du:

Start med at skær gulerødderne i grove stave, varm en pande op, brænd karryen af og lad gulerødderne simre sig møre på panden, mens du laver salaten. Da gulerødderne havde fået lidt farve, lagde jeg låg på og skruede helt ned for varmen, så gulerødderne kunne dampe indtil de var færdige.
Skær avocado og tomat i grove stykker, hak spinaten groft. Dræn kikærterne, hvis du bruger dem fra dåse.
Pisk tahinen flydende med lidt vand, tilsæt yoghurt og citronsaft efter smag og smag til sidst til med salt og peber.
Vend avocado, tomat, spinat og kikærter i dressingen og drys med karse/din favoritkrydderurt.

Tadaa. Så er der serveret!

1 kommentar

 • Christina

  Ihh en lækker opskrift – lige efter min smag med kikærterne. Jeg er nemlig vegetar, så jeg søger altid nye opskrifter, som ikke indeholder kød, men som alligevel giver mig de nødvendige proteinter (i dette tilfælde fra kikærterne).
  Jeg vil lave salaten i weekenden, men gulerødderne gik jeg allerede i gang med igår – dog blev de lettere mislykket! 🙁 Det var som om, at karryen havde brændt på panden for længe, og gav derfor en brændt smag til gulerødderne.
  Har jeg mon gjort noget forkert? For meget varme til at starte med? Håber på et lille tip, for jeg tænker at gulerødder med karry er super lækkert, og vil gerne have den rigtige smag 🙂
  På forhånd tak for svar, og tak for en herlig, inspirerende og lækker madblog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ASIATISK KØDBOLLE-FEAST