TIP TIL EN GO' LØRDAG PÅ FREDERIKSBERG

SOMMERLIG RISOTTO

 photo sommerrisotto2_zps9409f577.jpg

Nu er sommer og risotto måske ikke det man oftest matcher her i Danmark, da risotto herhjemme tit serveres på en kold dag, hvor man godt må få noget mættende og varmende i skrutten, men risotto er jo faktisk italiensk – og efter min netop overståede ferie i Milano kan jeg skrive under på, at italienerne er vant til lidt bedre vejr end vi er her på disse breddegrader og stadig være i stand til at indtage alskens risotto-afarter, så der er absolut intet i vejen for en sommerlig risotto:) .

Sådan en af slagsen lavede jeg for et par uger siden ud af resterne i køle- og køkkenskabe – og den blev god (og pæn at se på, hvis jeg nu selv skal sige det;)).

Opskrift til ca. to personer

  • Et par gode håndfulde risottoris
  • 1 lille løg
  • 1 liter grøntsagsbouillon eller kogt saltet vand
  • 1 skvæt marsalavin kombineret med et mindre skvæt citronbalsamico fra Urtekram (var løbet tør for hvidvin, så dette blev mit bedste bud på en erstatning)
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • Ca. 10 brune champignoner
  • En god håndfuld parmesan
  • Ca. 25 gram smør
  • Salt og groftkværnet peber til tilsmagning
  • Olivenolie

 

Start med at snit løget fint og svits det i en sauterpande for medium varme i rigeligt olivenolie. Når løgene er klare, smides risene i og steger lidt videre i et par minutter mens de sprutter i fedtstoffet. Herefter er det i med alkoholen, lade den fordampe/koge ind – og så er det ellers tid til at øse væsken i. I en artikel i Politiken for nylig, læste jeg mig frem til at indehaveren af Enomania på Vesterbro er lidt mere fleks med tilsætningen af væske end f.eks. Jamie Oliver – der er meget grundig med at smide en skefuld ind ad gangen og lade den absorbere. Tricket med at pøse de lidt større mængder væske i, er så tilsyneladende at bruge en pande, bruge kogt vand og “ryste” risene sammen med væsken i bølger. Det er beskrevet fint her – og var den fremgang vi forsøgte at kopiere (dog uden alt for vildt svævende risotto-bølger i køkkenet) – og som fungerede fortrinligt.

Mens denne proces stod på, svitsede jeg champignon og asparges på en pande for sig – og når risen så ellers var klar, blev blandingen smidt i risottoen, og smør og parmesan tilsat. Herefter fik hele herligheden lov til at stå et minuts tid eller to under låg, hvorefter jeg rørte godt rundt og smagte til med (salt) og peber. Det er dog vigtigt at passe på med saltet, da der ofte er rigelig salthed i bouillon/vandet, parmesan og aspargesene.

 photo sommerrisotto_zps95489b6c.jpg photo sommerrisotto3_zps610aa984.jpg

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP TIL EN GO' LØRDAG PÅ FREDERIKSBERG