BRUNE BANANER: LÆKRE TREATS, PART 2

30 MINUTTERS MINESTRONE

minestrone2
Sidste mandag kom jeg sent hjem efter en lang arbejdsdag og en omgang yoga til en sommerforkølet kæreste, der ikke var ret mange potter pis værd. Aftensmaden skulle derfor både gå hurtigt og være varmende for det bette skravl inde i sofaen. I den anledning biksede jeg denne minestrone-lignende suppe sammen, der virkelig var et hit hos os begge to. Minestrone er jo taknemmelig og har man ikke lige alle ingredienser herunder, så bruger man bare dem man har – eller smider andet i. Denne her kombination er dog virkelig at anbefale, så kan man godt lide at følge opskrifter slavisk, så går man ikke galt i byen her 🙂

Ingredienser (til 2 sultne mennesker):

 • 1/2 pakke bacon i skiver
 • 1 løg
 • 1 hvidløg
 • 1 bagekartoffel
 • 2 gulerødder
 • 2 små stængler blegselleri
 • Ca. 5-6 små cherry-tomater
 • 1 stor håndfuld grofthakket broccoli
 • 1 spsk ketchup
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 håndfuld små suppepastaer
 • God grøntsagsbouillon (jeg brugte Knorrs Fond du Chef) – ca. halvanden liter
 • Lidt tørret salvie og herbes de provence
 • Salt og peber
 • Olivenolie
 • God reven parmesan eller lignende hård ost samt hakket bredbladet persille til topping

 

Start med at hak din bacon i mindre skiver. Giv løget og hvidløget samme tur og opvarm en god sjat olivenolie i en rimelig stor gryde. Når olien er varm tilsættes baconen, der svitses for høj varme et par minutter, så det bruner og løg og hvidløg tilsættes. Herefter må du gerne skrue ret meget ned og svitse lidt videre mens du gør din kartoffel, gulerødderne og blegselleriet klar. Alle tre dele skal hakkes i mindre tern og når løget er klaret lidt, skal hele baduljen bare op i gryden til løg og bacon (evt. suppleret med en sjat olie igen – ingen grund til at være nærig med den). Mens det simrer videre kan du passende hakke tomater og broccoli. Tomaterne smides i gryden sammen med de tørrede krydderurter, men broccolien skal først i til sidst. Når tomaterne har stegt lidt med sammen med grøntsager og bacon, smides dåsen med flåede tomater og ketchuppen i gryden sammen med din bouillon og det hele gives et kværn peber og et drys salt. Væsken skal dække alle grøntsager og lidt til, så sjus dig frem ifht. mængderne af vand, du pøser i sammen med din bouillon. Nu skal herligheden simre videre under låg i ca. et kvarters tid for svag varme eller indtil kartofler og gulerødder er stort set møre.

Når grøntsagerne er møre tilsættes din lille håndfuld suppepastaer (jeg brugte nogle små fine stjerneformede sjovere, indkøbt i Italien) og broccoli og det hele simrer videre i  ca. fem minutter, inden der smages til med en omgang salt og peber efter smag og behag.

Som det allersidste touch, drysses der en omgang reven parmesan og hakket bredbladet persille over hver portion.

minestrone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BRUNE BANANER: LÆKRE TREATS, PART 2