DEN DER FESTIVAL OG DEN DER MAD

BRUNE BANANER: LÆKRE TREATS, PART 1

 photo banantreats07_zpsf4b1a79f.jpg

Kender du det, at man ikke liige når at spise bananerne inden de er blevet lidt for brune og søde til at blive spist solo? Heldigvis kan sådan nogle fætre bruges til alskens lækkerier! Det er jo altid klassikeren med banankage, men jeg har samlet et par andre favoritter, som jeg synes giver banankagen kamp til stregen!

 photo banantreats10_zpsd57d9b32.jpg

Bananpandekager! Supernemme at bikse sammen og et hit til morgenmaden eller en lille snack – de er dejligt søde og sender samtidig ikke blodsukkeret på rutsjebanetur. Opskriften stammer fra en af mine yndlingsblogs, nemlig den gode Anne Au Chocolat. Fin den her. Æg, banan, lidt mel (jeg bruger fuldkornsrismel, boghvedemel, hvedemel eller kokosmel) og så lidt vanille og kardemomme – så er du klar til at stege. De er også gode til bebser, Benny spiser dem tit til morgenmad. For nylig lagde jeg dem sammen med choko-peanutbutter som en snack, da jeg havde loppemarkedsstand. Mandelsmør, græsk yoghurt og frisk frugt er også gode kompagnoner til de små søde pandekager.

 photo banantreats01_zpsb05341d5.jpg

Kakaoshake! Denne opskrift er lavet med inspiration fra Louisa Lorangs bog Juice & co., som jeg stadig er stor fan af! Den er sød, blød og syndig på den meget sunde måde. Jeg brugte følgende:

1 meget moden banan
5 dl rismælk
2 abrikoser (opblødt i lidt kogende vand, da min blender ikke er så stærk)
2-3 spsk usødet kakao

Det hele smides i en blender og køres til drikken er jævn. Køl den evt. yderligere ned, så den er iskold!

 photo banantreats06_zpsde4c6e2c.jpg

Hjemmelavede bananchips! Glemt alt om tørrede købebananchips. Det her er sådan nogenlunde en milliard gange bedre. Og så er det nemt at lave. Fremgangsmåden fik jeg foræret hos Valdemarsro – en anden af mine go-to-blogs!

Sådan gør du:

Skær bananen/bananerne i meget tynde skiver. Min var så blød, at jeg uden problemer kunne trykke de lidt for tykke skiver fladere. Læg skiverne på bagepapir og bag dem i ovnen ved 100 grader i ca. 45 minutter. De skal blive en smule lysebrune, men næste gang vil jeg give mine lidt kortere tid, så de er lidt lysere end dem på billedet (se øverst). Jeg ventede på at de skulle blive sprøde i ovnen, men det behøver de ikke blive. Så længe de bliver lysebrune, skal de nok blive sprøde, når de kommer ud og køler lidt af. Portionen her er hvad der kom ud af en banan. Og jeg lover jer, at de røg hurtigt. Næste gang jeg skal lave dem, tror jeg, jeg vil lave en bananis til og servere dem som drys. Uhm!

Mens jeg har skrevet dette indlæg, er det gået op for mig, at der er alt for mange banantreats til ét indlæg. Derfor stopper jeg for nu, men lover flere banantreats inden længe – stay tuned!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN DER FESTIVAL OG DEN DER MAD