KUK-KUK FRA KOLOLAND

FROKOST PÅ ALMANAK

almanak3
For et par måneder siden var jeg forbi restaurant Almanak på The Standard – ikke særlig firstmover-agtigt, men bedre sent end aldrig ikk’? Anledningen var frokost med min kæreste og svigerfamilien og vi valgte at gå all-in på hele frokostbaduljen, hvilket betød to styks smørrebrødsmadder, drikkelse til, kaffe/te og sødt til kaffen.

Da vi var forbi bestod de to styks madder – valgt af kokken – af en rejemad og en roastbeefmad – og det var dejlige sager. I det lyse nordiske lokale med udsigt til vand og blå himmel var det ganske saligt med det gode enkle smørrebrød. Jeg var særligt vild med rejemadden. Det var nu ikke fordi, at roastbeef’en ikke også var god, men remoen var en anelse for syrlig til mine smagsløg – og kom desværre til at overdøve de andre ingredienser en anelse. Vores ‘sødt’ til kaffen bestod af nogen virkelige dejlige toffee/karamel-agtige sager med syrlig smag af havtorn og små sprøde kager til.

almanak2 almanak4 almanak

Hvis ikke jeg havde været på menuen, havde jeg nok kastet mig over kartoffelmadden og/eller hønsesalaten, der også lød virkelig god! Og så har jeg hørt rygter om, at tataren også skulle være et hit.

PS: Hele denne badulje med drikkevarer, kaffe/te og kage stod i ca. 285 kroner per snude. Holder man sig bare til to smørrebrøds-madder kan det fås for 155 kroner. Dejligt med fair priser og fornemmelsen af ikke at være fanget af en “turistfælde” midt i byen.

PPS: Har for nylig også aflagt den bornholmske Restaurant Koefoed et besøg til frokosttid – og er man til moderne dansk smørrebrød i indre by, så er Koefoed bestemt også et rigtig godt bud. Der blev ikke knipset så mange billeder fra frokosten, men kan give dem mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KUK-KUK FRA KOLOLAND