FOR 7500 KRS FAKTA, TAK!

ICE ICE (TEA) BABY

iste
I den fortsatte jagt på at køle min gravide krop ned i ikke-alkoholiske drikke har jeg disse varme sommerdage slået mig på seriøse mænger hjemmelavet iste. Har fundet ud af, at det virkelig er et hit fordi det hverken er for sødt, surt eller boblende, men lige tilpas læskende og tørstslukkende. Man behøves dog på ingen måde være gravid for at få glæde af kold iste – og som min kæreste supplerede, mens jeg skrev indlægget, så kan man jo også snildt blande isteen op med en eller anden art alkohol til en rar sommerdrink. Samtidig er det supersimpelt.

Min fremgangsmåde er som følger:

 • Kog en kande god te – jeg brugte en kombi af ‘green bamboo’ fra Perchs og en almindelig Earl Grey te
 • Smid en 3-4 spsk rørsukker i den varme kande te, lad den køle lidt af ved stuetemperatur og smid i køleskabet minimum et par timer
 • Snit et par skiver økocitron, put dem i et højt glas og supplér med 3-4 isterninger, fyld herefter glasset 1/3 op med god æblemost (gerne ufiltreret, hvis du er i nærheden af det) og hæld den kolde te i for resten af pengene

 

Og så er du good to go. Man kan altid skrue lidt op eller ned for sukker og citron alt efter præference. Jeg er generelt heller ikke til særlig bitre teer (eller isteer), så min te var relativt tynd i det. Kan man godt lide den lidt bitre eftersmag i en stærk te, så pøser man bare mere løs te i, når teen koges og lader den trække lidt ekstra.

iste4 iste3 iste2

4 kommentarer

 • Det ser alligevel ret godt ud – den kombi må jeg lige få afprøvet en dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det skal du gøre Julie – den er virkelig rar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også drukket virkelig meget hjemmelavet iste på det seneste, det er så godt! Jeg er rigtig glad for Fredsteds the, det er på ingen måde bittert, jeg bruger især den med tranebær/æble, der behøver ikke engang at komme sukker i. Virkelig lækkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Lyder som en rigtig go the til iste – det må afprøves 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FOR 7500 KRS FAKTA, TAK!