SUBLIM BROMBÆRTÆRTE

EN 90’ER KLASSIKER: FERSKEN-REJE-SUPPE

rejesuppe2
Det kan godt være, at I ikke er helt klar til de hersens lunende efterårsopskrifter endnu – det er vi sådan set heller ikke her på bloggen, men vejret er jo ved at være til det – og derfor får I i dagens anledning en opskrift på en ganske nem, varm og rar fersken-karry-reje suppe, der ofte kom på bordet i midt barndomshjem i sen-90’erne.

Opskrift – til ca. 4 personer:

  • 1 hakket løg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 rød peber skåret i små tern
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • ca. 1 liter god bouillon – fx grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 200 gram gode rejer (drænet vægt)
  • 1 lille dåse ferskner
  • Olie, salt og groftkværnet peber

 

Fremgangsmåde:
Svits løg, hvidløg og karry i olie. Tilsæt peberfrugten og svits lidt videre. Herefter er det i med tomaterne, bouillonen og saften fra ferskenerne. Lad det hurtigt koge op og tilsæt så piskefløden. Lad det hele småsimre i ca. 15 minutter. Smid herefter ferskenerne i, smag til med salt og peber og lige inden servering tilsættes rejerne. De skal kun lige få lov til at koge hurtigt op sammen med resten af suppen, ellers bliver de nemt virkelig chewy og kedelige.

Serveres med godt brød til.

PS – er du ikke så meget til rejer, kan du erstatte dem med kyllingbryst skåret i mindre tern. I så fald skal du tilsætte kyllingen fra starten af og svitse det med sammen med løg og karry.

rejesuppe

1 kommentar

  • Dejligt at se tilbage på gode dage – og vigtigst gode retter. Jeg er ellevild med rejer og fersken, så det er inspirerende med en ægte fusion.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUBLIM BROMBÆRTÆRTE