THE UNION KITCHEN

KANELSNEGLE I FAD

kanelsnegle4
Kanelsnegle har vi jo berettet om før her på bloggish, men synes lige I skal have endnu en opskrift med på vejen. Disse var nemlig rigtig dejligt bløde og gode. Opskriften er egentlig inspireret af denne fra Femina – men da jeg ikke rigtig kunne mønstre alle de ingredienser, som Feminas opskrift dikterede, så freestylede jeg lidt – og det gjorde heldigvis overhovedet ingen skade.

Opskrift – ca. 10 kanelsnegle

 • Ca. 400 gram hvedemel (jeg brugte en tipo 10 italiensk hvedemel)
 • 3/4 pakke gær
 • 2,5 dl mælk
 • 50-75 gram smør
 • 1 dl tykmælk
 • 1 tsk salt
 • 4 spsk rørsukker
 • 1 spsk kardemomme


Remonce

 • ca. 100 gram smør (stuetemperatur)
 • 1 spsk kanel
 • 1 spsk kardemomme
 • 1 tsk ren vaniljepulver, fx fra Urtekram
 • 3 spsk rørsukker

 

Fremgangsmåde
Smuldr gæren ud i en stor skål. Smelt smørret i en gryde over medium varme og hæld mælken i gryden med den smeltede smør, så den lunes. Hæld herefter mælke/smør blandingen i skålen med gæren. Supplér med tykmælken og salt, sukker og kardemomme. Tilsæt hvedemelet, lidt ad gangen, rør først og ælt derefter til en glat smidig dej. Jeg æltede min dej så lidt som muligt, så jeg ikke forfaldt til at smide for meget mel i dejen. Den skal lige kunne samles og slippe bordpladen uden at klistre til hænder eller bord. Jeg dryssede min dejkugle med lidt mel og smed den i en skål med et fugtigt viskestykke over i en god times tid.

Efter hævetiden tages ca. 1/3 af dejen fra (i min portion blev disse bare til boller, da jeg ikke havde remonce nok  – jeg er nemlig fan af MEGET remonce i mine kanelsnegle. Har man meget remonce, deler man dejen i to og laver kanelsnegle af det hele). Den resterende 2/3 dej rulles ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 25 x 30 cm. Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på dejen, så det kommer godt ud i alle kanter. Rul dejen sammen på den lange led og skær dejsneglen i stykker af ca. 4 cm. Stil dem side om side med lidt mellemrum imellem i en bradepande med kanter, beklædt med bagepapir – bradepanden skal have målene ca. 20 x 20 cm. Lad nu sneglene hæve i ca. 15 minutter mens du venter på at din ovn bliver ca. 200 grader varm. Nå ja – og bruger du din “dejrest” til boller lige som mig, så er det bare at smide dem med i ovnen sammen med sneglene. 

Lige inden de smides i ovnen, pensles sneglene med lidt mælk og får så ca. 12 minutter i ovnen. Mine blev lige en anelse til den brune side, så hold øje med godterne, og tag kanelsneglene ud når de er flot gyldne. Løft dem med bagepapiret op fra formen og sæt dem til køling på en ovnrist og nyd dem så til en kop te eller kaffe, eller hvad du ellers lige lyster.

kanelsnegle2 kanelsnegle3 kanelsnegle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE UNION KITCHEN