CROQUE MONSIEUR = FANCY TOAST

NEM NEMMERE PANNA COTTA

panna-cotta3
Efter et fødselsdagsarrangement her i hytten, hvor den som dessert stod på jordbær med fløde, men hvor gæsterne på ingen måde “spiste” den indkøbte fløde op, stod jeg der med 1 l. piskefløde, der skulle gøres noget ved, hvilket passede fint sammen med besøg af en omgang fine damer.

En hurtig googling efterlod mig med den klare plan, at gå i krig med en panna cotta, der både er nem og righoldig på fløde. Dog var der det lille aberdabei ved planen, at der skal bruges husblas i panna cotta, og jeg er en lille smule angst over for husblas. Derfor blev strategien, at min kæreste trofast måtte stå ved min side under tilberedningen og se mig koge fløde og bløde husblas op – så vi ligesom var to til at tage beslutningen om, at NU var husblassen blød nok og NU var der pisket nok:) Ja, ja – sådan rimelig fjollet, men det lykkedes og panna cotta’en blev god og tilpas sat.

Opskriften er nærmest 100% tyvstjålet fra femina.dk – tweakede kun på ganske lidt.

Min portion  rakte til ca. 8 pæne portioner:

 • 1 liter piskefløde
 • 2 dl rørsukker
 • 2 flækkede vaniljestænger
 • Reven skal af 1 citron
 • 6 ark husblas

 

Topping:

 • Friske blandede bær – jeg brugte hindbær og jordbær
 • Lidt groft lakridspulver

 

Start med at hæld fløde, de flækkede vaniljestænger , den revne citronskal og sukkeret i en gryde og kog op. Når hele herligheden koger, skrues ned for svag varme og blandingen koger videre i ca. 10 minutter.

I mellemtiden lægges husblassen i blød i lidt vand – ca. 5 minutter, men ligger de der i 10 minutter, gør det heller ikke noget. Når fløden er kogt lidt ind og har fået de ca. 10 minutter, krammes vandet af husblassen og ploppes i gryden med fløde, der tages af blusset. Der piskes godt et minuts tid – i vores tilfælde opløstes husblassen rimelig meget med det vuns, så vi var ikke rigtig i tvivl om der var klumper eller andet ubehageligt tilbage.

Herefter fordeles flødecremen i portionsglas eller skåle. Husk at al den gode vanilje har det med at samle sig i bunden, så tag evt. og fordel den sidste vanilje-flødesnask udover de forskellige portioner, så alle får glæde af vaniljekornene. Smid noget folie eller vita-wrap over skålene, og så er det bare at være tålmodig og lade dem stå på køl i ca. 12 timer.

Til servering gav jeg hver portion et lille drys groft lakridspulver fra Johan Bülow og toppede op med en 5-6 fine sommerbær i en smuk blanding af jordbær og hindbær.

panna-cotta2 panna-cotta

4 kommentarer

 • Lyder SÅ lækkert. Må prøves. Kender også godt det der med at man er nødt til at have sin wingman ved siden side når den slags store og altoverskyggende beslutninger skal træffes 😀 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det var i al fald overraskende let, så er klart anbefalesværdigt – med og uden en wingman ved sin side 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er ingen grund til skræk for husblas når det blandes i en varm masse som denne. Det er når husblassen er varm og skal blandes med noget koldt at det kan gå galt. F.eks. Citronfromage. Jeg kender godt skrækken, første gang jeg lavede citronfromage var vi tre om det. Det klarer jeg heldigvis fint selv idag. Fiffet er at tilpasse temperaturen, så det smeltede husblas tilsættes f.eks citronsaften, inden den kommes i æggene.
  Held og lykke med de fremtidige desserter med husblas.

  Kh.
  Anne-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Anne-Marie

   Tak for tippet, så vil jeg være lidt mere rolig en anden go gang, den står på husblas 🙂

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CROQUE MONSIEUR = FANCY TOAST