KAFFEREPORTAGE FRA SMILETS BY

TIP: FLØDEBOLLER PÅ FROST

 photo IMG_7544_zps359f882a.jpg

I min pure ungdom stod jeg bag disken i den lokale kiosk for at tjene lidt til det søde gymnasieliv. Når jeg ikke lige langede smøger, oddset og slik over disken – eller spiste gulerodsboller eller pastaret nr 100 fra hhv bageren og pizzeriaet ved siden af – gik min tid med at fylde op og lege legen “Kan det fryses”. Der var jo oceaner af slik til rådighed plus et par frysere til is og jeg havde fundet ud af, at nogle ting bare bliver bedre af at være frosne. Noget af det allerbedste var sådan nogle skumfidus-stænger i pastelfarver. Når de fryses bliver de nemligt helt hårde og “skøre” i konsistensen. Det vil sige, at de knækker, så snart du bider i dem. Og så tør de ligesom op i munden på dig bliver seje at tygge i. Finder du sådan en skumfidus (det dur ikke med de hvide rocky mountains, kan jeg fortælle), så gør dig selv den tjeneste at prøve det af!

Nåh, men en anden ting der har gavn af en tur på frys er flødeboller! En dag jeg rundede Irma og skulle være alene hjemme om aftenen, røg der en lille kasse flødeboller i kurven (I ved, det må man jo godt, når man nu skal være alene og passe og pleje afkommet, mens ens bedre halvdel er ude og svinge lårene). Jeg havde spottet disse Spangsberg flødeboller hos flødebolleentusiast numero uno og hapsede dem med hjem.

Spiste en med det samme for lige at konstatere, at det er nogle VIRKELIGT gode flødeboller. Lige efter min bog – og efter din, hvis du godt kan lide, at skummet spiller hovedrollen. Jeg synes alle de håndlavede “luksusflødeboller” er dejlige, men nogle gange bliver både chokolade og bund simpelthen for tykt/sødt og overdøvende. Disse er som almindelige slaveflødeboller, bare lækrere in all ways! Perfekt.

 photo IMG_7547_zpsa5dd73aa.jpg

Efter den første kom jeg i tanke om frysetricket og smed straks resten i fryseren. Der går heldigvis ikke ret længe før de er frosne, chokoladen knækker endnu højere og skummet bliver helt sejt. Uhmm. Den første kasse røg derfor skræmmende hurtigt, men anden kasse delte jeg med Clausen, Emilie og hendes kæreste og alle tre godkendte konceptet og værdsatte de kolde kvaliteter lige så højt som mig.

Har du prøvet at fryse flødeboller? Eller er der noget andet, du kan anbefale i iskold version?

22 kommentarer

 • Charlotte

  Jeg putter altid min chokolade i fryseren. På den måde smager det bedre og der er netop rigtig godt med knas i dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Får jo helt lyst til frosne flødeboller nu. Jeg kan præcis huske hvor lækre de var, selvom det er rigtig mange år siden jeg har fået dem sidst.
  Frosne Mars er superlækker og meget bedre end den is, man nu kan købe. Karamellen bliver sej, og den holder bare længe.

  Frossen cola eller nærmere delvis frossen, bliver som slush ice og er skøn i en hedebølge.

  Kan mærke det er for længe siden jeg har leget fryseleg, en frossen skum delfin skal måske prøves en dag.

  Får idag mere leget kan man kage af det?-legen og hvordan går det i microovnen. Det er også en dejlig leg når vejret er køligt som nu.

  Kh.
  Anne-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Heheheh det lyder også som nogle gode lege! Dejligt at du er enig i at flødbolle-frysning er et hit. Mars lyder jævnt lækkert. Jeg er selv ret stor fan af snickers-is, så måske skulle jeg smide en ægte snickers på frost.
   Jeg vil dog sige at jeg tror ikke at skumdelfinen er god til frost. Altså jeg har ikke prøvet, men tænker at den minder for meget om de der rocky mountains skumfiduser – og de bliver bare kolde, men ændrer ikke tekstur. Keedeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe! Det havde jeg alligevel ikke tænkt på! Det må jeg prøve 🙂

  Jeg kan anbefale at bage Snickers-kage og derefter fryse den ned – eller endnu bedre en heftig brownie med tre slags chokolade. Den er stadig blød nok til at kunne spise direkte fra fryseren og er virkelig god i frossen form 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Puha. Kan næsten ikke klare at læse din kommentar her post aftensmad. Har jo SYGT meget lyst til at der lå en brownie OG en snickerskage i min fryser nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frossen brownie eller frossen raw brownie / trøffelkugler er storfavoritter her. Det smager simpelthen bedre, efter min mening, når det er iskoldt og lidt hårdt og endnu mere chewy. God idé med flødebollerne – det må jeg prøve. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   OMG det lyder lækkert! Laver fra tid til anden dadelkugler, og de må da også være dødslækre i frossen tilstand!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frosne flødeboller… nej det har jeg aldrig prøvet 🙂 Men jeg kan nemt mig, at det må smage godt. Jeg kan nemlig rigtig godt lide, når flødeboller er helt kolde, og jeg spiser dem ikke, før de har stået på køl i et par timer.

  I øvrigt er jeg helt enig i, at Spangsberg flødeboller er de bedste! Vi køber altid dem. De har masser af skum, en god chokolade og er altid friske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uhhh så skal du helt sikkert prøve at fryse. Og ja, Spangsberg er altså et hit. Modstod med nød og næppe at købe en kasse i Irma i dag. Min kæreste mente at “nu er sommerferien vist forbi” meaning: Stop med at æd flødeboller og chokolade heele tiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, jeg elsker det! Både anekdoten om “dengang-jeg-legede-med-fryser” og kommentaren om slaveflødeboller. For de her duer. Jeg må lige prøve at smide nogle i fryseren næste gang jeg har en pakke. I øvrigt elsker jeg frosne vingummier, frosne druer og frosne ribs (så smatter de heller ikke ud over det hele!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   HIhi, ja det er altså din skyld at jeg er røget på flødebollefesten igen! Vingummier har jeg jo egentlig prøvet i frossen tilstand i Astronauten – god idé, det er altid for lidt med én! Druer og ribs er på min to frys liste. Er selv vild med at spise frosne hindbær. Dejligt friskt og sødt på samme tid!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Mælkesnitter bliver endnu mere awsome efter en tur i fryseren – hvis man er til den slags (altså sådan en “naturlig” smag af mælk og honning!) 🙂
  Skal helt klart prøve at smide en flødebolle i fryseren på et tidspunkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hehe, ja meget naturligt! Er faktisk ikke den store mælkesnitte-fan. Men skal jeg spise en, så tror jeg helt klart at den skal være frossen! Elsker også is-sandwiches med sådan noget frossen blød kiks. Mmmmh.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Dét der er bare den bedste slik-idé nogensinde! Helt ny læser, men fra dette sekund trofast som ind i helvede! Nu sidder jeg bare og venter på at butikkerne åbner…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hihi. Tak for din søde kommentar. Ja, nu er det bare at gå i gang fra en ende af! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Frossen mango og banan er det bedste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uhh det lyder godt med mango! Og lidt mindre syndigt end flødeboller og deslige. Banan er jeg også svært glad for i frossen tilstand. Særligt blendet med masser af kakao.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er SÅ godt! Tak for tippet!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Mums med frosne flødeboller – skal helt sikkert prøves snarest 🙂 I min familie har vi en dessert/ til kaffen favorit: nødde-marengsbunde lagt sammen med chokolade- eller nougatflødeskum smidt i fryseren. Bundene bliver dejligt chewy 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KAFFEREPORTAGE FRA SMILETS BY