TA' TIL HIGH TEA PÅ NIMB

HAKKEBØF MED VRIIINSK I

 photo hesteboslashf01_zpse69d90bd.jpg

Dette indlæg er ikke nogen decideret opskrift, men jeg må alligevel lige dele et lille gastronomisk eventyr med jer. Mens vi var i sommerhus i august, brugte vi en regnvejrsdag på at tjekke lokale gårdbutikker og slagtere ud. Vi havde på noget madmesse smagt en prægtig lammerullepølse, som vi gerne ville opdrive igen.

Vi fandt den hos Kurts Økokød (og hurra for det, for den var sgu god!). Og mens vi var der, kunne vi jo lige så godt snuse lidt rundt i Kurts kummefrysere (der var en del). Der var mange gode sager iblandt. Mine øjne faldt dog særligt på en pakke hakkekød. HEST stod der sgu. Vi blev hurtigt enige om, at det blev vi nødt til at smage. Tænk et dyr man slet ikke har smagt. Jeg er godt klar over, at mange nok ikke vil have særligt lyst til at spise hest, men jeg har aldrig været tæt knyttet til de store prustende dyr og synes egentlig at køer er lige så søde. For ikke at tale om lam! Nåh, men altså som tænkt så gjort: Vi hapsede en omgang hakket økohest med hjem sammen med lammerullepølsen.

Samme aften blev der lavet en omgang hestehakkebøffer – det var ligesom den bedste måde at få smagt kødet rent på. Det blev til et par dejligt saftige bøffer. Smagen var lidt en blanding af oksekød, vildtkød og lever. Helt i orden faktisk!

På grund af den lidt leveragtige smag, blev vi enige om at bruge resten af kødet til at lave en bolognese. Ofte er der kyllingelever i bolognese opskrifter – og med hestekødet kan man sige, at man slår to fluer med et smæk 🙂 Bolognesen blev herlig, jeg syntes dog ikke at hestens særegne smag slog så meget igennem.

 photo hesteboslashj02_zps26958cdc.jpg

Bemærk lige prisen.. Jeg tror der var 500 g. Ikke dyrt for økologisk kød, synes jeg. Har du smagt hest eller har du lyst til det?

Kurts økokød kan i øvrigt anbefales!

 

 

2 kommentarer

  • Mille

    Mange italienere vil sværge på at en ægte bolo er lavet på hestekød 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Er det rigtigt? Jamen, så var vi jo ikke helt galt på den! Det gav også god mening i min bog. Tak for info 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TA' TIL HIGH TEA PÅ NIMB