HAKKEBØF MED VRIIINSK I

PARIS, MON AMOURRR #2 – SNACKS & SIGHTS

Så er vi nået til anden (og sidste) runde i min lille Parisguide. Sidst var det måltiderne – og dermed restauranterne – der var i fokus. Denne gang er det de snacks, der er værd at konsumere, samt lige et pip eller to om nogle af de ting vi så. Selvom fokus selvfølgelig er mad, er der jo ingen grund til at være nærig med de tips man nu en gang ligger inde med.

 photo paris54_zpsd41d619f.jpg photo paris43_zpsf087855f.jpg

CANNELE
Cannelés læste jeg om første gang hos den gode Anne Au Chocolat. Og den satte sig fast på min indre liste over ting, jeg SKAL smage. Cannelé er en superlækker svampet og sød lille kage, der har en herlig klistret og karamelliseret overflade. Den er ikke særligt stor, men den gør indtryk til trods for at der ikke er så meget schwung over den. En perfekt hapser til den lille sult, til en god kop kaffe eller i en af Paris’ skønne parker. Jeg købte min(e) i pattiseriet Gerard Mulot – og de var vældigt lækre. Biksen var kæmpestor med alt fra hjemmelavet chokolade og søde sager i sjove former og figurer til tærter, sandwich og andet godt.

Gerard Mulot ligger på Rue de Seine 76

 photo paris44_zps1cbd0307.jpg

 photo paris45_zpsdfb9d8b6.jpg

LABRE SANDWICHES
Det virker måske lidt dumt at spise spanske sager, når man nu faktisk er i Frankrig og IKKE i Spanien. Men! Nu kom vi altså lige forbi ovenstående sted og spottede deres helt supersimple sandwich i vinduet (der var et helt tårn, da vi købte vores – jeg tog billedet senere på dagen, da jeg blev nødt til at tippe om stedet). Vi var lidt presset på tid og jeg var sulten med stort S, så jeg nuppede sådan en fætter med. 2 bidder og 10 skridt senere måtte vi lige vende om og købe én til. Det er helt skørt, at noget så simpelt kan smage så godt. Men det gjorde det! God skinke, godt brød – så kører det.

Du finder Viandas de Salamanca på Rue Lobineau 5

 photo paris51_zps5beac01d.jpg photo paris52_zps51822067.jpg

CREPES
Det ville jo være helt åndssvagt at være i Paris uden at spise en crepe eller to. Gerne sådan en lille to-go sag, som man kan nyde mens man kigger på flotte gader og smukke mennesker. Efter en lidt mislykket pandekage, insisterede Magnus på at få et par helt frisklavede crepes til trods for at pandekagesælgeren blev ved med at gentage, at dem han havde liggende i en bunke var heeeelt frisklavede. Pandekagesælgeren lavede lidt irriteret et par friske til og og nuuuummenummenum, de var gode. Mine yndlingsversioner er med citron og sukker eller med nutella. Damn, det er lækkert! Jeg har ikke noget specifikt sted, jeg vil anbefale, men hold altid øje med om der er lange køer (kvalitetstegn) eller find et sted, hvor de laver dem friske.

 photo paris24_zpsefa8ac59.jpg

 photo paris28_zpsc4b6781a.jpg

 photo paris26_zpse2e2ce08.jpg

 photo paris25_zps5749ff81.jpg

 photo paris27_zpsc98225b2.jpg

LADUREE
Jaja, jeg måtte jo forbi Ladurée. Det skal man jo nærmest, når man er i Paris – og sidste gang magtede jeg (Magnus) det ikke rigtigt, da vi kun kom forbi den ved Champs Elysees, hvor der var lige vel hektisk. Denne gang havde jeg gjort hjemmearbejdet ordentligt og researchet mig frem til at der sørme lå en filial tæt ved vores hotel.

Jeg smuttede ind og hapsede mig 6 stks macarons i en lille papirspose (gad ikke betale for fin æske, som alle de fine damer gjorde) og en smuk æske the, jeg havde fået anbefalet af Emilie. De smagte fandenfisemig godt, de macarons. Synes faktisk de levede op til deres hype – hvis man vel at mærke er til macarons. Mine gled lystigt ned i løgnhalsen, og de fleste delt i 4 så alle kunne smage (Undskyld Benny, du må vente til du bliver lidt større, før du bliver talt med i sådanne sammenhænge).

Før vi vendte næsen hjem mod hotellet, sneg jeg mit til at tage ovenstående billede af den fine salon (det ved jeg ikke om de kalder det, men det så så fint ud, at det virker passende). Dér ville jeg gerne lige have været inde og smovse igennem, men tiden var knap og jeg måtte nøjes med at stikke fingrene ned i papirsposen og hale en macaron-to-go op. Stellet gad jeg godt eje – så fint!

Der findes adskillige Ladurées i Paris, men jeg besøgte den på Rue Bonaparte 21.

 photo paris10_zps27373a55.jpg

 photo paris11_zpsd3ef5749.jpg

IS
Inden vi drog afsted, havde jeg noteret mig at Valdemarsro havde besøgt en isbar ved navn Berthillon. Jeg havde også planer om at finde den, men den fandt mig, før jeg overhovedet begyndte at lede – og så er reglen jo, at så bliver man nødt til at teste. Man ved aldrig om man når tilbage til det igen på sådan en kort tur, så der er simpelthen ikke andet for 😉

Jeg hapsede en vaffel med vanille og saltkaramel. Isen var super veltillavet, men saltkaramellen faktisk en anelse for salt til min smag. Vanillen derimod var superlækker!

Du finder Berthillon på Rue Saint-Louis en l’Île 31

 photo paris15_zps280b0386.jpg

 photo paris13_zpsc74586c1.jpg

 photo paris14_zps31dac06d.jpg

 photo paris16_zpsca2f7468.jpg

OST
Det er også en god idé at indtag gode mængder af ost, mens man er i Paris. Vi faldt over ovenstående fine forretning og kunne snildt have købt os fattige. Dog besindede vi os og nøjedes med lidt hånd-ost og pølse. Nøjjj det var lækkert. De kan altså noget med ost, de franskmænd!

Ostene finder du på Rue de Rochechouart 36 – men der er helt sikkert mange andre gode osteforretninger at besøge!

 photo paris12_zps5a63d6be.jpg

BURGERS
På en af lange vandringer igennem byen, spottede jeg dette skilt og tænkte, at dét måtte da være alletiders sted! Jeg fik desværre ikke selv lejlighed til at prøve dem, men gudhjælpemig om jeg ikke netop har set Kia har været derinde – burgerne så greasy-snaskede ud og damen lød meget tilfreds (på instagram), så der kan I nok godt stikke forbi. Også selvom I ikke har brug for en hjernevrider 🙂

I finder Paris New York (som stedet hedder) her: Rue du Faubourg Saint-Denis 50.

 photo paris38_zpsa1185ed2.jpg

Dette billede måtte I altså også lige have med: “bagsiden” af medaljen. Vi snakkede under en morgenmad på hotellet om, at sydeuropæisk mad måske har en tendens til at blive idylliseret en del af os nordboere: Friske råvarer, familiemåltider, luksusingredienser osv osv. Men sydlændingene har helt sikkert også deres guilty pleasures – det mærker man fx når man kigger lidt nærmere i supermarkedet og når man savner en god gedigen dansk morgenmad. Under snakken fik vi kigget lidt på vores morgenbord, som bar præg af at ALT var pakket ind i plastik (og det meste fyldt med sukker). Hver morgen efterlod vi os et landskab af emballage ala dette!

Sidst men ikke mindst, skal I lige have de sidste snaps og sight-tips med!

 photo paris17_zps611b7bcc.jpg

Smukke frugter. Paris kan noget med frugthandlere og markeder.

 photo paris09_zps94eb6f80.jpg

Gartnere på arbejde i Jardin du Luxembourg, som helt klart er et besøg værd. Smuk, smuk park med de fineste blomsterarrangementer!

 photo paris69_zps28db9eb8.jpg

 photo paris56_zps5c0fec84.jpg

 photo paris55_zpsf541147b.jpg

På broerne over Seinen, bl.a. v. Notre Dame, hænger tusinder og atter tusinder af lovebirds’ hængelåse. Faktisk hænger der så mange, at noget af rækværket er gået i stykker og har måttet udskiftes. Det er et overvældende syn med de mange hængelåse – og du kan selvfølgelig købe din egen lås af de servicemindede gadesælgere midt på broen 😉 Der er masser af cool mennesker i Paris, bl.a. den unge trætte herre på bænken. Og så fangede jeg lige en af de der “jeg-har-klædt-mig-i-sølv-og-står-heeelt-stille-giv-mig-en-mønt”-typer off duty (det sjoveste er næsten drengene bagved, der måber, mens de kigger på ham).

 photo paris59_zpsdc557511.jpg

 photo paris68_zpsb7f6443f.jpg

Paris’ botaniske have er også et visit værd, hvis vejret er til det, og du godt kan lide parker. Var dig dog for at betræde græsset, der var en del ret aggresive (vi kan også kalde dem passionerede) vagter udstyret med fløjter, som piftede folk synder og sammen, hvis de så meget som tænkte på at dappe ind på plænen. Lidt skørt. Det koster penge at komme ind i drivhuset, men ellers er der gratis adgang. Paris’ lille zoologiske have (der findes også en større andetsteds) ligger i forlængelse af haven, men tager entré (du kan dog godt få lov at se et par kænguruer uden at skulle til lommerne).

Jardin des Plantes, Rue Cuvier 57

 photo paris57_zps33f000c5.jpg

 photo paris58_zps87181228.jpg

Vi besøgte også  Musée d’art Naif (som også går under navnet Musée d’Art Brut & Art Singulier), som var en virkeligt god – og overvældende – oplevelse. Vi så en udstilling lavet af psykisk syge, og der var nogle fantastiske værker iblandt. Det var dog en midlertidig udstilling, men rummet kunne også noget i sig selv. Museet holdt nemlig til i nogle gamle markedshaller og havde det smukkeste lysindfald i bogbutikken. Kommer du forbi, så gå endeligt ind til en kop kaffe og se, om der er nogle gode udstillinger.

Du finder Halle Saint Pierre, som huser museet, på Rue Ronsard 2.

 photo paris37_zps6523c3b4.jpg

Husk at kigge op og spotte månen på din aftenstur. Jeg ved ikke helt hvad det er med Paris, men der er altså noget magisk og ikonisk over den by. Glæder mig allerede til, at jeg skal tilbage!

 

10 kommentarer

 • Wirkelig smukke billeder og lækre sager i har spist jer igennem. Jeg bliver helt misundelig og drømmer mig tilbage til Paris. Næste år er det 10 år siden jeg har været der og det må der virkelig snart gøres noget ved! Selvom jeg langt fra havde valgt den bedste rejsekammerat blev jeg fuldstændig fortryllet og forelsket i byen. Den kan bare noget helt helt særligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tusind tak, Sabrina. Paris er altså en fantastisk by! Og dejligt at den kunne overskygge dit kedelige valg af rejsemakker. Du må se at komme afsted igen. Tænk hvor fed byen vil være i godt selskab! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, det hele ser jo skønt ud, men især den ostebid der – åh!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser godt ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Dejlige billeder! Canneléer er blandt mine aller ynglingskager, og heldigvis kan man købe en fortrinlig en af slagsen hos Dessertdragen i Skt. Pedersstræde – som i øvrigt altid er et besøg værd …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jamen de er jo så gode! Og TUSIND tak for tip om skaffested på dansk grund. Det vil jeg straks fortælle videre til min canneléglade veninde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Jeg får sådan lyst til at tage af sted. Jeg må dog nøjes med at sende en delegation af sted efter diverse snacks og blive hjemme og køre barn ind i vuggestue. Jeg bliver dog lidt nysgerrig på den te du skriver om fra Laduré?
  Hilsen Sille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Sille. Åh herhjemme skal vi også snart køre barn ind i vuggestue. Synes Paris lyder langt mere tiltrækkende! Men theen er virkelig skøn. Drikker den stort set hver aften. Sort the, med et hint af noget citrusagtigt parfumeret noget. Skøn! Ved dog ikke om den kan købes andre steder end hos dem..?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HAKKEBØF MED VRIIINSK I