SVINSK GODT: HARRYS PLACE

EN HYLDEST TIL MAD I BRØD

ahaaa
Jeg har jo tidligere berettet om min kærlighed til kulhydrater, så det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er den store brødfornægter. Og her i mit nye liv som træt spædbarns-mor har jeg opdaget endnu en giga-stor fordel ved brød. Det pakker jo nemlig på fornemmeste vis mad ind så det er nemt og ikke mindst hurtigt at spise med én hånd.

Og nej, det er ikke fordi, at jeg ikke har spist en sandwich før i mit liv, jeg har bare sjældent sat så meget pris på den praktiske foranstaltning det også er. På den vis kan man jo godt forstå, at sandwichen – eller varianter deraf – er en spise, der findes i alskens køkkener verdenen over. Jeg har haft fornøjelsen af at inhalere et par stykker her den seneste tid – og jeg bringer derfor her en lille “Top 5” liste over rare steder at hapse en omgang ‘mad med brød’ i og omkring mit nabolag.

Den jødiske (østeuropæiske/amerikanske)
Allerførste gang jeg spise bagels var vist engang tilbage i 90’erne på en ferie i Prag, hvor jeg stadig med fornøjelse mindes de gode bløde chewy bagels og det fantastiske slarafenland af fyld, man selv kunne vælge og få i sin udvalgte bagel. Heldigvis gik der ikke særlig længe inden The Bagel Co. åbnede i Gothersgade i København – og dengang var der altså virkelig kvali for pengene!! Simple valgmuligheder i bagels, fyld og creme cheese og man kunne endda købe deres bagels med som bakeoff og bage færdig derhjemme. Hvilket jeg erindrer som ret godt. Siden da, synes jeg at kvaliteten af Bagel Co.’s bagels er faldet en del – og ingen konkurrenter har et reelt værdigt alternativ. Derfor har jeg de sidste par år, oftest spist bagels, når jeg var på det nordamerikanske kontinent, og nydt min seje dejring ristet med creme cheese til mangt en morgenmad. Skal jeg alligevel have en bagel herhjemme bliver det stadig The Bagel Co. jeg tyer til – og lukker øjnene hårdt i, når jeg betaler ca. 55 kroner for en “almindelig” størrelse bagel.

Min “lokale” Bagel Co. pusher ligger på Falkoner Allé 15.

bagels

Den vietnamesiske
Julie har berettet om District Tonkin før – og stedet er ikke just spritnyt, men det var spritnyt for mig da jeg kiggede forbi den anden dag med kæreste og baby under armen. Og hold nu op, hvor smager deres lækre Bahn Mi sandwich herligt! Godt krydret svinekød, friske grøntsager og koriander og en lækker mayo-creme. Tilmed til fair priser mellem 46 – 56 kroner. Mit hjerte og min mave blev sendt direkte tilbage i tid til “efter-gymnasietidens” rundrejse i Vietnam – hvor jeg som det unge skarn, jeg var, ikke havde lært at holde af koriander endnu. Det er heldigvis kureret, og det er ikke sidste gang at barnevogn og jeg kommer forbi Tonkin!

Tonkin ligger på Gammel Kongevej 152A.

tonkin2

Den internationale (café-klassikerne)
Et noget old-school, men også ret godt tip til gode sandwich, er den vaskeægte frederiksbergske Slagter Friis på Falkoner Allé 27. Generelt skal man faktisk ikke underkende slagtere, som kilde til en god frokost. Jeg har f.eks. tidligere berettet om de gode flæskestegssandwich man kan få hos Slagteren ved Kultorvet.

Udover gode slagtersager har Slagter Friis nemlig hver formiddag op til frokosttid (kl. 12.00 – derefter er der ofte totalt udsolgt) et lille udvalg af frisksmurte sandwiches af den café-klassiske slags, som laks, skinke og ost, flæskesteg og kylling/bacon (a ka en club sandwich). Jeg hapsede sådan én af de sidstnævnte den anden dag – og ingredienserne var friske og gode. Ikke alt for rodet, blødt og sprødt brød – og til den nette sum af 40 kroner må det faktisk siges at være i den billige ende af min lille guide her.

Den arabiske
På en af de allerførste gåture, jeg var på med baby og barnevogn, bragte vognen mig forbi Blågårdsgade på Nørrebro til fantastiske Ahaa, der serverer nogen af de bedste bløde pitaer med sharwarma (eller falafel) i byen. Så tæt på den ægte vare fra mellemøsten, som man kan komme her på vores breddegrader, med dejlig krydring, dressing og surt, og tilpas blødt, men ikke for dominerende brød. Og så er fyldet jævnt fordelt over HELE pitaen, så man ikke står der med en kedelig bund af salat til sidst. Mener faktisk at Ahaa for nylig var i top 3 i årets shawarma mesterskaber på Nørrebro.

Ahaaa kan findes både på Nørrebrogade og Blågårdsgade.

ahaaa

Forno A Legna
Selvom Forno A Legna er et pizzaria og ikke serverer sandwiches, så bliver jeg nød til lige at nævne stedet her. Pizza er jo også en måde at pakke “fyld” ind på og sådan set også rimelig nemt at spise med én hånd (så længe søde mennesker, skærer den ud til én, som mine venner gjorde den anden aften). Forno A Legna må seriøst være det bedste pizzaria i byen efter min mening. Ægte italiensk og stadig til samme fair priser, som alle andre halvdårlige og dårlige pizzeriaer. Forno A Legna ligger på Falkoner Allé 42.

13 kommentarer

 • K

  Prøv bagelman på istedgade!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, og så er det bare stjerne-biden, der hvor man får fat i drueagurken! <3

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Turid

  Åhh – mit mundvand løber helt sindssygt ved det her indlæg! 😀 Boede i København sidste efterår (vist i nærheden af dig) – og nu er jeg igen forvist til Århus. Og her mangler altså bare virkelig noget på madfronten! Men hey – måske jeg så taber nogle af de kilo, der sneg sig på i København 😉 Glæder mig til jeg kommer tilbage og skal spise mig igennem København igen 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha, ja – det er farligt. Gruer også for, hvad den her barsel gør ved kiloene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold op hvor bliver man helt lækker sulten, af alt dit mad snak, og det ser jo bare vildt godt ud, mums!

  Knus<3
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk – der er lige nu en giveaway igang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm, haps! Dejligt at alle ikke er blevet helt hvede-forskrækkede endnu 😀

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Yes, det kan altså ikke være så slemt, når nu det smager så godt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • stinna

  Hvor bliver burger og hotdog af i din guide? ;-P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Jeg tænkte godt over det, da jeg skrev indlægget, men i al fairness, så har jeg faktisk ikke testet hverken burger- eller hotdog-spisning med baby, så det kan være jeg laver et follow-up indlæg, når jeg når dertil 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders And

  En panino med bresaola på Pronto på Peter Bangs Vej er et must!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SVINSK GODT: HARRYS PLACE