SPINATOMELET - EN AF HVERDAGENS HELTE

SNASKET TIP – BERLINER FRA BOSSES BAGERI

 photo bosses02_zps068de6b9.jpg

 photo bosses01_zpsea1c974a.jpg

For ikke så længe siden berettede jeg om de svinsk gode flæskestegssandwich fra Harrys place. I samme kategori (ting der smager fantastisk og måske ikke lige er hverdagskost eller noget der passer helt super ind i kostpyramiden (hvis der da ellers er nogen der bruger den som målestok længere)) finder man denne afsindigt syndige og særdeles snaskede sag fra Bosses Bageri på Østerbrogade.

Da jeg mødte Clausen for omkring 9 år siden (gulp, what!) boede han ikke så langt fra Bosses og slæbte mig med ned for at prøve sådan en lille satan. Jeg har måske smagt en enkelt siden, men vi har snakket om dem ret mange gange. En solrig weekend for et par uger siden, dalrede vi rundt langs søerne og ad de små gader på Østerbro. Og pludselig var vi simpelthen for nær Bosses og for bevidste om berlinernes snaskethed til at vi kunne ignorere det.

 photo bosses03_zpsf83efa0d.jpg

Og oh my for en herlig fedt-sukker-bombe. Berlineren skal ikke ligge mange minutter i bagerposen før papiret er godt gennemvædet af friture – og det var da også meget rart at have lidt vand at skylle herligheden ned med. Berlineren er nærmest en rulle af dej med syltetøj indeni og knasende sukker uden på. Den smagte godt – og lidt af åreforkalkning/blodprop. Det er helt sikkert ikke noget man lige hiver indenbords alt for ofte, men sådan en sjælden gang i mellem (evt. også lidt oftere end hvert niende år!), så var det faktisk lykken.

Har I prøvet Bosses berlinere? Og kender i andet bagværk i samme kategori, som jeg bør smage?

 

2 kommentarer

  • Vinni

    Et mundheld siger, at man ikke kan spise en hel Berliner uden at slikke sig om munden 🙂 Makronboller og frøsnapper mener jeg er med til at højne folkesundheden – om ikke andet så i hvert fald på den korte bane…..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Haha Vinni, jeg tror det er helt korrekt det med at slikke sig om munden.. Jeg måtte også lige give fingerspidser m.m. en tur. Hold op hvor det sviner! Og enig mht de søde sager. Om ikke andet må kloden da være et bedre og mildere sted med de herligheder inden for rækkevidde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPINATOMELET - EN AF HVERDAGENS HELTE