HOMEMADE: MANDELMÆLK

SPINATOMELET – EN AF HVERDAGENS HELTE

 photo omelet_zps697db66b.jpg

Nogle gange behøver det bare ikke at være så kompliceret. Jeg er virkelig en stor æggefan, da æg bare kan så fandens meget forskelligt og faktisk gør det hele godt! På omeletfronten er jeg særligt glad for at fylde spinat og champignoner i – og det var lige netop hvad jeg gjorde den anden dag, da Benny og jeg var alene hjemme, og madlavningen derfor godt måtte begrænse sig til et minimum.

Jeg startede med at svitse løg, peberfrugt og champignon på panden, mens jeg piskede æg og fløde sammen med lidt salt og peber. Herefter lod jeg spinaten falde sammen på panden og hældte så æggemassen ud over hele baduljen. Jeg havde desværre ikke noget låg til vores nye store pande, så jeg forsøgte mig med at vende kalorius for at få det sidste æggemasse tilberedt. Her gik det hele lidt op i hat og briller – dels fordi jeg havde for lidt fedtstof på panden, dels fordi min svigerfar og -mor var ankommet og der var gang i overlevering af et styks morglad unge og masser af sniksnak. Nuvel, det gik fint alligevel og omeletten blev sat til livs med stor begejstring hos både mig og Benny.

Har du et låg der passer til din pande, kan jeg helt klart anbefale at lægge låget over, når æggemassen skal tilberedes. På den måde sikrer du dig at hele omeletten stivner, uden at du behøver at vende den på panden). Og når nu vi er ved de gode omelet-tips, så er det en god idé at sikre sig, at fyldet er jævnt fordelt på panden, inden du hælder æggemassen henover. Jeg har prøvet (en del gange!) bare at fyre massen ud over, for så at opdage at alt fyld ligger i det ene hjørne. Dumt! Særligt hvis man skal dele med andre 🙂

Finessen ved sådan en omeletsag her er jo at man kan putte stort set hvad som helst i (det gør den også til det perfekte stopspildafmad-måltid). Denne dag brugte jeg følgende:

3 store æg
En god sjat fløde
Salt og peber
1/2 bakke brune champignon, skåret i skiver
1 løg, skåret i tynde skiver
1/2 peberfrugt, skåret i strimler
3-4 håndfulde spinat

Er der nogle råvarer i bare MÅ anbefale mig at smide i min omelet næste gang?! Uh i øvrigt er rugbrød med smør et perfekt match til sådan en æggebørge!

10 kommentarer

 • I agree – æggekage, omelet, frittata whatever – det dur bare altid – ogfyld og tilbehør kan jo varieres efter årstid. For tiden, hvor grønkålen er tilbage, elsker jeg at erstatte spinaten med det, og så bløde løg og chiliristede porre/svampe som fyld!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uhmm ja, grønkål. Det er altså også et hit!! Og ja, kært barn, mange navne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm, champignon og små hele cherrytomater er min favorit. Eller en ren osteomelet – den vækker især glæde, når jeg serverer den for den mandlige del af hjemmet. Jeg plejer at bruge lidt forskellige oste alt efter, hvad der lige er i køleskabet. Mmmh!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det lyder altså også lækkert, Louise. Faldt lige over et gammelt omelet-indlæg, hvor jeg havde stegt skiver af tomat helt bløde, før æggemassen kom på. Dét er altså også et hit! Vi har i øvrigt også nogle gange lavet scrambled eggs med parmesan som substitut for salt. Not bad! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm, jeg elsker virkeligt æggekage! Jeg er også stor fan i at lave den med en masse spinat. Personligt elsker jeg også at bruge majs og ærter. Mmm. Og nogle gange noget kød af en slags.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Majs og ærter har jeg ikke forsøgt mig med. Husker bare at jeg en gang prøvede at lave nogle majspandekager med rosiner (columbiansk opskrift trrorr jeg nok). De blev ikke et hit, men jeg må give det her et forsøg. Bacon skal man heller ikke se sig for fin til! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • vinni

  Kogte kartofler skåret i tern og pølser i skiver, som lige ristes af på panden. Pynt efterfølgerne den færdige æggekage med frisk tomat og et drys purløg. Sæt huset bedste sennep på bordet og spis det simple, men autentiske måltid med største ærbødighed:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ohh det lyder også herligt. Og så med purløg. Yesss!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders And

  Smid sølvpapir over panden, det gør jeg altid, når jeg laver omelet. Det fungerer fint som låg. Når den er nogenlunde “gennembagt” skærer jeg den i kvarte, som er lettere at vende.

  Jeg er alene hjemme i aften skal da klart have omelet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ahr, det var sguda smart. Det må jeg prøve næste gang. Og god idé med de kvarte også! Tusind tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOMEMADE: MANDELMÆLK