LIDT OM LUND

STEGT FLÆSK ELLER HAKKEBØF?

 photo nationalret_zps57149d7b.jpg

Ovenstående er blandt de 8 finalister i konkurrencen om at blive kåret som Danmarks nationalret, som du måske kan huske jeg skrev om her. Konkurrencen er iværksat af Hr. Madens minister, og nu er den gået ind i sidste fase, hvor én ret pr. region/kok står tilbage.

Der har været en del debat om konkurrencen, som bliver beskyldt for at være alt fra elitær til ligegyldigt blændværk. Selv synes jeg at konkurrencen er et sjovt tiltag, som kan bringe gode diskussioner om herlige danske retter (som jeg eeelsker) frem over frokosten i kantinen eller over aftensmaden derhjemme. Og som tydeligvis også kan få debatlysten frem hos en masse mennesker uagtet om de synes om konkurrencen eller ej.

Overskriften angiver de to retter, som er mine favoritter. Stegt flæsk har altid været en af mine hofretter, og som jeg forbinder med at være alene hjemme med min mor. Min papfar er nemlig ikke stor fan, så vi timede det altid med, når han ikke var hjemme. Min mor steger flæsket i ovnen og laver en mean persillesauce – og gerne en omgang æwleflæsk til også. Helt perfekt og nærende måltid, hvis du spørger mig. Det er nok også til stegt flæsk at jeg kan spise allerflest kartofler. De små basser smager nu bare allerbedst med en god persillesovs til (og så skal de selvfølgelig lige moses godt inden, så der er plads til maksimale mængder sauce – er jeg den eneste der har det sådan?)

Hakkebøfferne er også noget jeg forbinder med min mor (ja hej mor, du ved jeg elsker din mad). Maaassser af bløde løg, kartofler, en god brun sauce og så en mormor salat (I ved sådan en grøn salat med en fløde-citron-dressing på). Eejjj det er faktisk lige hvad jeg har lyst til i skrivende stund – selvom aftensmaden er indtaget, ahem.

Nåh, nok maddrømmerier fra mig for denne gang – I kan se de resterende 6 finalister og stemme på jeres favorit lige her. Du kan stemme indtil d. 16. november – og vinderen offentliggøres d. 20. november.

Fortæl endelig om hvilken ret der er jeres favorit – og ikke mindst hvorfor!! Jeg vil også gerne vide, hvad I tænker om konkurrencen 🙂

Indlægget er udgivet i samarbejde med Fødevarestyrelsen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT OM LUND