NY DOUGHNUT-PUSHER I BYEN

KØKKENØNSKER – OG RABATTIP

Hvad? For tidligt? Jamen er det ikke snart jul? Okay, der er selvfølgelig lidt tid til, men for en gangs skyld er jeg i ønskemode allerede nu. Det hænger nok mest af alt sammen med den der nye lejlighed, vi rykker ind i til januar, og som altså er af en så beskeden størrelse, at flytningen giver anledning til at tage sine (ufatteligt mange) ejendele op til revision. Blandt andet har vi ryddet en del ud i køkkentingene, og der er stadig en del, jeg gerne vil smide ud/skifte ud/tilrane mig. Nogle af dem fordi de er smukkere, andre fordi jeg er blevet en kende mere miljø/kemi-bevidst end jeg var, før jeg fik barn.

 

 photo koslashkkenoslashnsker01_zps14efed51.jpg

1. Hvid riflet Royal Copenhagen middagstallerken, 2.Pillivuyt Blå Bretagne, dyb tallerken, 3. Sort riflet Royal Copenhagen frokosttallerken, 4. Kay Bojesen Grand Prix bestik , 5. Marimekko thekande, 6. Meyer Lavigne urtepotte, 7. Kähler Ursula kop

Tallerkener:

De hvid riflet middagstallerkener har jeg faktisk allerede, men efter der er flyttet en opvaskemaskine ind, kunne jeg godt bruge et par ekstra. Pillivuyts nye serie Blå Bretagne er saftsusemig pæn! Jeg drømmer om at skifte mine 4 kr. stykket-ikea-dybe tallerkener, som har tjent mig i over 10 år, ud med disse skønheder. Royal Copenhagens sorte pendant til det hvide riflet kunne måtte vældigt godt rykke ind hos mig som frokost/forretstallerken. Jeg har fået serveret mad på det på diverse restauranter og de tager sig så godt ud med mad på! Kan I se de tre tallerkener for jer sammen? I’m in!

Bestik:

Jeg HAR allerede dette bestik og knuselsker det. Jeg er vokset op med det, og jeg tror det var én af de ting, der blev fordelt med milimeterretfærdighed, da mine forældre blev skilt. Min ene søster har det i øvrigt også. Igen kunne jeg godt bruge lidt mere, efter at min opvaskemaskine er kommet ind i billedet.

The og hygge:

Jeg mangler en thekande til kolonihavehuset og synes, at denne hvide Marimekkosag kunne gøre det rigtigt godt. Kähler er – tak gud – begyndt at producere stellet Ursula igen, efter at Royal Copenhagen droppede det. Det første (IKKE det sidste) jeg må have fra seriern er disse fine og fyldige kopper med grøn hank. Perfekt til min store kop aftenthe! Og så sneg der sig altså også en Meyer Lavigne urtepotte ind. Jeg synes de er så fine – og tror at den ville gøre sig godt som ene svane blandt vores eller meget low key urtepotter.

 photo koslashkkenoslashnsker02_zpsb9e91f87.jpg

8. Blåt fad, Emilie Henry, 9. Peugeot peberkværn i sort, 10. Bradepande, 11. Ikea glasopbevaring (eller glasskåle med låg fra HWL, som faktisk fås i flere størrelser) 12. Made a mano lavasten 20×30 cm

I den lidt grovere ende af køkkensagerne skal jeg have anskaffet mig nye bradepander. Dem jeg har er med teflon og de skal altså skiftes ud. Der går så nemt hul på teflonoverfladen og når det er sket, er det ikke særligt sundt at lave og opbevare mad i sådan nogle basser. Derfor skal det enten være stentøjsfade eller stålfade som vist ovenfor, der skal ind i mit køkken.

Peberkværnen fra Peugeot er superklassisk, og jeg synes der er noget næsten ikonisk over den. Jeg drømmer om at skifte min lidt for smart i en fart kværn ud med en sort skønhed ala den ovenfor.

Opbevaringsbøtterne i glas skal erstatte alle plastikbøtterne, der ligger hulter til bulter ude i min køkkenskuffe. Igen er det for at opgradere lidt på kemifronten. Glas reagerer ikke med maden på samme måde som plastik kan gøre. Plastiklågene skulle være i orden, så længe de ikke er i kontakt med maden.

Den store lavasten fra Made a Mano må gerne flytte ind på mit spisebord asap! Min svigerinde har en stående fast på sit, som bliver brugt til olie, salt og peber eller som varmebriks. Det er altså nydeligt!

RABATTIP: Jeg blev i min intense googling af køkkenting lige opmærksom på, at nogle af ovenstående ting simpelthen er på bud hos Magasin til og med søndag. Det drejer sig om mærkerne Royal Copenhagen og Peugeot, som sammen med et par andre boligmærker er nedsat med 20% for Goodie Card kunder (man kan oprette sig på hjemmesiden og få adgang til rabatten med det samme). Tip hermed givet videre!

 

 

Nogle af ovenstående links er affiliate-links. Det betyder, at vi får en lille procentdel af salget, hvis I køber noget af det, vi har linket til. 

 

2 kommentarer

 • Ida V.R.

  Kan det passe at det var dig der havde nogle kogebøger til salg på DBA? fx “American Pie” ? Jeg kan ikke finde annoncen længere, så vil bare lige høre om du stadig har den til salg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Ida. Ja det var det nemlig. Bøgerne er solgt videre nu, så jeg har lukket annoncen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NY DOUGHNUT-PUSHER I BYEN