DE GODESTE CHOKOLADE-COOKIES
Da jeg nu i et par måneder har haft gemt en masse ultradejlige chokolade-knapper, venligst doneret af Callebaut, i køkkenskabene, var et venindebesøg liiige inden juleaften en god anledning til at få dem brugt og smidt i en cookie-dej. Og efter lidt research på nettet endte jeg med at bruge denne her opskrift fra Kager til kaffen. Jeg synes at kunne spotte, at den gik igen rundt omkring – så tænkte, at det ikke kunne gå helt galt. Det gik det heller ikke. De var virkelige gode!
Jeg fik dog lavet en dobbeltportion, da der stod, at der kun blev til ca. 10 store cookies. Det endte med at blive til ca. 60 lidt mindre cookies (ca. 6 cm i diameter) – og derfor også cookies nok til resten af julens arrangementer;), så man behøves altså på ingen måde at doble op nu mindre man vil ha cookies til RIGTIG mange mennesker. Jeg fulgte opskriften ret slavisk, men skalerede dog lidt ned på mængden af chokoladeknapper (brugte en blanding af lyse og mørke chokoladeknapper), da jeg synes dejen blev lige chokoladetung nok, hvis alle skulle i.
Opskriften anbefaler, at man smider dejen på køl, cirka så længe som muligt. De bedste af mine “cookie-batches” havde stået på køl og “sat sig” i godt 30 timer – og fik ca. 17 minutter i ovnen.
Ingen kommentarer endnu