DE GODESTE CHOKOLADE-COOKIES

HJEMMEGJORTE FISH N’ CHIPS

fishnchipsSom kick-start til nytåret (og lidt for meget indkøbt torsk) biksede vi på årets næstsidste dag køkkenets – og vores – første omgang hjemmelavede fish n’ chips sammen. Det blev en anbefalelsesværdig omgang og den eneste kunst, der skal mestres er egentlig den rette temperatur på olien, der så til gengæld godt kan trække lidt tænder ud. Vi var i al fald glade for vores nye induktionskomfur og termometer.

Tilbehøret skal man jo ikke ‘mess’e’ for meget med, så det blev ovnbagte kartofler og knoldselleri, en slags sauce tartare og for at tilføje en anelse sundhed – en simpel hvidkålssalat.

Til fisken – til 3 personer:

 • 2 gode ferske torskefileter (ca. 500 gram i alt) skåret i mindre stykker (vores var fra SkagenFoods)
 • 3 spsk alm. hvedemel
 • 1 pisket æg
 • 1/2 pakke panko-rasp
 • Salt og peber
 • Smagsneutral olie til stegningen- fx solsikkeolie – ca. en halv flaske

 

Til “kartoflerne”:

 • 6 store kartofler eller 4 bage-kartoler
 • 1/4 knoldselleri
 • Salt, peber, olivenolie og frisk timian

 

Tilbehøret:

 • Fintsnittet hvidkål vendt i lidt olivenolie, risvinseddike, citronsaft, dijonsennep, salt og peber
 • Sauce tartare af creme fraiche (en blanding af fx 5% og 38%), dijonsennep, citronsaft, salt, peber og tørret mynte

 

Fremgangsmåde:
Kartofler og knoldselleri skæres i tynde både, blandes med olie og krydderier og smides i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter. Herefter gøres salat og dressing klar og til sidst fisken. Olien varmes op i en høj pande/sauterpande til ca. 180 grader. Imens vendes fiskestykkerne i først salt- og peberkrydret hvedemel, så æg og til sidst pankoraspen, og ligges på en tallerken klar til turen i olien.

Vores olie røg hurtigt helt op i det røde felt, så vi skruede ned og håbede på det bedste, men så snart fisken røg i, faldt varmen hurtigt, så det var relativt svært at styre. Heldigvis var induktionen hurtig, så vi kunne tilpasse det – men hvis nogen har et godt trick til varmestyring af friture-olie, så sig lige til ikk’? De bedste af vores fiske-batches fik ikke meget mere end 3 minutter og en flot mørkgylden farve. Vi stegte ca. 3 stykker fisk af gangen.

Til servering drysses lidt flagesalt og skvis citronsaft over fiskestykkerne.

fishnchips2 fishnchips3

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DE GODESTE CHOKOLADE-COOKIES