MMMMBOB, IBOB - ALL I WANT FOR CHRISTMAS

KYLLINGENUGGETS MED BAGTE GRÆSKAR OG RØDLØG

 photo nuggets04_zps802ab27d.jpg

 photo nuggets02_zps6a681bb9.jpg

 photo nuggets03_zpsb819eef4.jpg

Forleden kom jeg til at tænke på, da jeg startede med at have hjemkundskab i skolen. Selvom jeg kommer fra et hjem med en meget madkyndig mor, så synes jeg godt nok at madlavning var noget af et mysterium. Det var tæt på alkymi, når der skulle piskes og varmes og en masse ingredienser helst skulle ende med at være noget så avanceret som fx en sauce. Og så husker jeg de meget forskelligartede resultater, der kom ud af mine og mine skolekammeraters anstrengelser. Igen var det fuldkommen uvist hvad der havde været udslagsgivende for de forskellig versioner: Noget tykt og klumpet og noget tyndt og pjasket.

Det er immervæk et par dage siden nu, og jeg har da fået nogenlunde styr på køkkenprocesserne (selvom jeg igen igen har fucket en portion marengs op i går! Bliver muligvis sindssyg af det). Nu har Coop imidlertid lanceret en app, som vil være særligt god for andre unge nybegyndere a la mig i folkeskoleårene. Nemlig GoCook, som Emilie også fortalte om den anden dag. Her er opskrifterne regnet ud til både 2, 4 og 6 personer og man kan skifte mellem antallet af spisende gæster ved et enkelt klik. Der er en liste over de redskaber man skal bruge, og det er muligt at sætte et ur inde i app’en på det forskellige elementer, man skal holde styr på (som altså ikke larmer, så man skal holde øje med app’en – bare et lille tip).

Der er masser af opskrifter at vælge imellem i app’en og jeg tror den vil kunne gøre madlavningen lidt mere “spiselig” for mangen en nybegynder. Emilie har allerede lavet denne hyggelige sag, og jeg valgte at kaste mig ud i kyllingenuggets (som jeg aldrig har lavet før) med bagt hokkaido og rødløg. Som tilbehør var der opskrift på en potent og lækker senneps-honningdressing, som passede sig rigtigt godt til både kylling og græskar. Jeg valgte at tilføje lidt grønkål til græskar-rødløgs-kombien og det smagte altså fortrinligt. Kyllingebrysterne blev vendt i kærnemælk og paneret i speltflakes og lidt krydderier. Herefter bagt i ovnen, så det var bestemt nogle lødige nuggets, der røg indenbords! Den fulde opskrift finder du i GoCook-app’en.

App’en findes i diverse App stores og findes både til telefon og tablet. Derudover kan man orientere sig i app’en lige her.

 photo nuggets01_zps4a6eee04.jpg

 photo nuggets06_zps9336209a.jpg

Indlægget er udgivet i samarbejde med Coop og GoCook (og råvarerne sponsoreret af Coop) men som altid 100 % udtryk for vores egne holdninger.

2 kommentarer

 • Uhm, lækker hverdagsmad! Jeg er også forfalden til bagte græskar – har fundet ud af at tørrede hvidløgsflager og oregano klæder dem ulamindeligt godt 😀

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja det er altså lækkert. Og jeg skal også have mere gang i krydderibiksen næste gang. Jeg brugte resterne af græskar og rødløg i en karryret med røde linser og rosiner. Dét kan bestemt også anbefales!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MMMMBOB, IBOB - ALL I WANT FOR CHRISTMAS