EN GRØNNERE KÆRLIGHED

NEM KYLLINGEGRYDE

 photo kyllingegryde02_zpsfd4468c3.jpg

Pyha. Julene er da i sandhed en travl tid. I dag iler jeg derfor med en herlig og ikke mindst supernem kyllingeret, som er perfekt til de aftener, hvor aftensmaden skal hurtigt på bordet – og man har brug for et afbræk fra julemånedens klassiske smage. Den var et hit hos tre generationer (Benny, Bennys farmor og undertegnede), der alle spiste mere end rigeligt – og så var der endda rester til en frokost også. Ikke dårligt når man er alene hjemme med tandfebersk afkom.

 photo kyllingegryde_zpsd4f13a3a.jpg

Retten opstod rimeligt tilfældigt, da min gode svigermor havde taget noget kylling med ind til os og jeg kom stæsende hjem fra arbejde og lige hurtigt skulle bikse lidt mad sammen til os. Det blev derfor ud fra dogmet “hvad er der i skabe, skuffer og køleskab”, hvilket som bekendt kan ende både rigtigt godt men bestemt også rimeligt skidt.

Jeg brugte:

1 stort rødløg
2 mellemstore gulerødder
karry efter behov
1 dåse flåede tomater
1 pakke kyllingeinderfilet
frisk timian (tørret kan også sagtens bruges)
Et skvis fløde (det kunne også være kokosmælk)

og smagte til med:

Soya
Fish sauce
Peber

Sådan gør du:
Hak løget fint og riv gulerødderne groft. Svits det hele i en gryde. Kom karry i gryden og lad det brænde af. Hæld tomaterne ved og lad det småsimre 10-15 minutter – et kvarter. Serverer du ris til, så sæt dem over nu. Smag saucen til med timian, soya, fish sauce og peber – og evt. lidt sukker, hvis tomaterne er for “sure” i det. Giv også saucen en skvis fløde for at runde den af.

Når dit tilbehør er ved at være færdigt, skæres kyllingeinderfileterne i mindre stykker, hældes i gryden og dækkes ordentligt til af saucen. De skal ikke have mere end 5 minutters tid for at være færdige. Tag gerne et stykke op og tjek at det er færdigt ved at skære det over og tjekke farven indeni.

Servér med ris/quinoa/perlebyg/madpandekager/hvad du nu har lyst til og gerne et godt drys grønt på toppen – jeg brugte koriander. Har du lyst til at inkludere endnu flere grøntsager, kan du helt sikkert også rive fx squash eller aubergine sammen med gulerødderne i starten.

2 kommentarer

  • Stefanie

    tak for ny inspiration til hverdagsnem-børnevenlig-variationsvenlig aftensmad 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN GRØNNERE KÆRLIGHED